Над 3600 ученици са включени в 258 групи и посещават

...
Над 3600 ученици са включени в 258 групи и посещават
Коментари Харесай

3600 ученици посещават курсове по програмиране и роботика у нас

Над 3600 възпитаници са включени в 258 групи и посещават курсове по програмиране и роботика у нас. Най-много от тях са от градовете София, Пловдив, Варна и Бургас , само че сходни клубове има във всички области в България.

Това стана ясно от думите на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков , който през днешния ден посети първото издание на Световния фестивал за Лего роботика в Пловдив.

Групите са към учебните заведения и центровете за поддръжка на личностното развиване , като Министерството на образованието и науката /МОН/ финансира в допълнение провеждането на заниманията, а те се провеждат съгласно желанията и ползите на учениците .

Паралелно с това в страната ни има над 50 клуба по роботика , които се развиват като независими академии в учебни заведения и в университети. Освен в огромните градове, съществуват и голям брой клубове в по-малките обитаеми места като Разград, Кричим, Чирпан и други.

Според министър Цоков провеждането на фестивала в Пловдив демонстрира, че с верен метод образованието може да разпалва интереса и въображението на децата у нас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР