Над 300 тона отпадъци са събрани от столичните гробищни паркове

...
Над 300 тона отпадъци са събрани от столичните гробищни паркове
Коментари Харесай

Доброволци почистиха 58 от столичните гробищни паркове

Над 300 тона боклуци са събрани от столичните гробищни паркове единствено за ден. Това е равносметката след провелата се през почивните дни самодейност за почистването им. До сряда се чака да завърши и извозването на отпадъците. Инициативата се провежда от Столичния инспекторат.

София

Хиляди доброволци, преподаватели и студенти от Богословския факултет на Софийския университет, както и представители на Сдружението на българските каменоделци съумяха да почистят 58 от гробищните паркове в София.
Александър Божилов, началник отдел " Администрация гробищни паркове ":
" Това е една добра самодейност и една добра процедура и има резултат от нея. Събрани са над 300 тона боклуци и в случай че някой е видял по какъв начин са изглеждали парковете преди почистването и след почистването, определно ще откри разликата. "
Акцията се провежда в навечерието на Голямата Архангелова Задушница.
Димитър Хаджикотев, шеф на Общинско дружество " Гробищни паркове ":
" За страдание обаче не може всичко да се почисти. Тук желая да направя един зов към феновете Ви - в случай че е допустимо, да поддържат гробните си места. Длъжни са да ги поддържат, това е тяхно обвързване - гробните места, пространствата към тях. Просто не би трябвало да ги оставят в този тип, в който са. "
Събраните боклуци би трябвало да бъдат извозени до сряда, обявиха от общинското дружество " Гробищни паркове ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР