Над 30 000 наемници, които са били част от руската

...
Над 30 000 наемници, които са били част от руската
Коментари Харесай

Над 30 000 бойци на Вагнер са ранени или убити в Украйна, казва Вашингтон

Над 30 000 наемници, които са били част от съветската частна войска „ Вагнер “, са били убити или ранени от началото на войната в Украйна. Това заяви представителят на Белия дом Джон Кърби , представен

По думите му групата е претърпяла обилни загуби през последните седмици, като към 9000 бойци са били убити в борба.

През 2022 година " Вагнер " стартира да наема пандизчии, с които попълни свои елементи за фронта в Украйна. Създателят на частната войска - предприемачът Евгений Пригожин - беше допускан в пандизите, с цел да извърши подбора и да изведе наказаните. Някои от тях след месеци се озоваха

Според Кърби точно тези бойци са били необучени и поради това относително огромен брой от тях умират на фронта. Пригожин сподели предходната седмица, че ще спре да наема бойци от съветските затвори, само че няма информация дали това е истина. че персонално президентът на Русия Владимир Путин е издавал указите за опрощение на върналите се от фронта пандизчии.

Въпреки жертвите „ Вагнер “ на бойното поле към град Бахмут . някои от най-ожесточените боеве на войната, а наемниците от „ Вагнер “ са част от войските, които се борят за завладяването на града.

Говорител на украинската войска оповестява, че в някои региони в Източна Украйна Москва не е съумяла да изтегля ранени и мъртви бойци - което води до това, че

Бахмут е основен стратегически град и завладяването му би разрешило на Русия да напредне към по-големите градове на запад, като Краматорск и Славянск, написа още Би Би Си.

Въпреки това представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Кърби споделя, че по-нататъшният прогрес може да се окаже сложен, като се има поради, че напредъкът, реализиран в Бахмут, е лишил месеци и е пристигнал на " опустошителна цена, която не е устойчива ".

На други места чиновници на разузнаванеточе съветските постоянни сили и войските на „ Вагнер “ са понесли сред 175 000-200 000 жертви - в това число 40 000-60 000 смъртни случая.

Големият брой смъртни случаи е " съвсем несъмнено заради извънредно обикновено здравно обезпечаване " на съветската войска, споделя министерството на защитата на Англия.

Смята се, че „ Вагнер “ стартира да фукционира през 2014 година в нелегално анексирания Кримски полуостров и от този момент работи на други места в Украйна, в Сирия и в Африка. е упреквана в грубост и военни закононарушения.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР