Над 3 млн.лева бонуси са си раздали чиновниците от Министерския

...
Над 3 млн.лева бонуси са си раздали чиновниците от Министерския
Коментари Харесай

Чиновнически пир с бонуси по време на чума

Над 3 млн.лева бонуси са си раздали служителите от Министерския съвет м.г., по думите на служебния министър председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. Това в допълнение на нарасналите им заплати до 3 200 лв. през септември отново лани. И всичко това на фона на открити 70 на 100 наши жители, които едвам връзват двата края да си заплащат месечните разноски.

Нахалството и гьонсуратлъкът в последно време взеха да стават норма в обществото ни. Как другояче да си разбираем държанието на така наречен ”елит ” по отношение на поданиците!

„ От януари до август на 433-ма чиновници са изплатени близо 2 млн. лв.
бонуси, сочи отговорът на премиера.

Това е интервалът, в който ръководи държавното управление на. От август до края на предходната година са дадени още 1,144 млн. лв. на 405 чиновници, когато на власт към този момент е служебният кабинет, отпред с Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. ”



Следват обяснения, само че не за утешение на данъкоплатците, че, забележете, с
бонуси са се облажили съветници в политическите кабинети на властта!

Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли! Предвид очевидния неуспех в политиката на всички управленци, е повече от необичайно да се заплаща за нефелни политически „ препоръки ”.

Напоследък постоянно се сещам за описа на един другар – юрист, чийто подзащитен, съден за ликвидиране, като си чул доживотната присъда в правосъдната зала се провикнал: „ Бате, спря ми директната тирада! ”.

Та и на мен по този начин ми стопира при всяка поредна проява на безгранична безочливост и безсрамие.

А сравнението на облагодетелстването на служители от ръководството с тежкия живот на множеството българи, които мъчно понасят ценовия безпорядък, се постанова от единствено себе си. Нима е обикновено в европейска България, в която жителите са с най-ниски заплати спрямо останалите страни-членки, да плащаме най-скъпо за храната си! И стига към този момент с оправданията за енергоносителите, тъй като не са правилни. Просто

няма надзор в нито една сфера от публичния ни живот.

Търговците безобразничат и вършат каквото им скимне, необезпокоявани от никакви инспекции и наказания. А потребителите към този момент раждат вицове като по времето на соца, да вземем за пример, че 1 яйце е на цената на Фаберже, или че яйцата към този момент би трябвало да ги транспортират с колите за инкасо и т.н.и тъй наречените

Ние, които устояваме с нашите пари сходни хранилки, одобряваме всичко това с цялостно безразличие, обезсърчение и изтощение. Затова нагледно казано, към този момент ни се качиха на главите и комфортно се разположиха там. За да безобразничат и пируват с
бонусите, които ние сами им осигуряваме.

Ако това ви наподобява на гуляй по време на чума, прави сте. Ако не желаете да търпите повече безчинствата им – отново сте прави.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР