Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона

...
Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона
Коментари Харесай

Унищожиха над 25 млн. къса контрабандни цигари

Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн бяха унищожени под контрола на Агенция „ Митници “. Акцията е проведена от три териториални митнически ръководства - Пловдив, Бургас и Югозападна.

При една от последните процедури на 29 ноември под контрола на митниците Пловдив и Бургас са изгорени 7 111 780 къса цигари и над 1 звук тютюн за пушене и тютюн за наргиле, а по-късно други 5 907 580 къса цигари и 1020 кг тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле.

Цигарите и тютюнът са от разнообразни марки и са без български акцизен бандерол. Тютюневите произведения са открити на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при щателни митнически инспекции по метода „ разбор на риска “ на транспортни средства и пасажери, при опит да бъдат пренесени контрабандно.

Друга част от унищожените цигари са арестувани от преминаващи пасажери, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт от две кутии.

При други пет процедури през годината са унищожени 18 060 000 къса цигари и близо половин звук нарязан тютюн за пушене, по разнообразни досъдебни производства от предишни години. Нелегалните тютюневи произведения са арестувани при взаимни инспекции на митнически чиновници от Митница Югозападна и гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР