Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове,

...
Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове,
Коментари Харесай

Над 200 търговски обекта са запечатани, заради неиздадени касови бележки

Над 200 търговски обекти – магазини, питейни заведения, нощни заведения, спортни клубове, хотели, бензиностанции и даже ветеринарна клиника са били запечатани от данъчните от началото на годината до момента. Това оповестиха от Националната организация по приходите (НАП), представени от " Медиапул ".

``
реклама

Според настоящото законодателство неиздаването на касова записка е съображение за запечатване за период до един месец.

Освен краткотрайното затваряне на обектите, на притежателите им са наложени и санкции, достигащи до 2000 лева за всяко нарушаване.

От началото на зимния туристически сезон фискалният надзор на Национална агенция за приходите прави всеобщи инспекции в зимните курорти и регионалните градове, като на някои места в страната патрулират униформени чиновници.

Фискалните сътрудници употребяват специфичен програмен продукт за наблюдаване от разстояние на оборотите на избрани рискови търговци, чиито доходи доста се разграничават от нормалните за съответния отрасъл и територия.

" Засилваме контрола в зимните курорти и централните елементи на регионалните градове. Запечатването на обекти за период до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова записка за всяка покупка ", сподели Спас Шишков, шеф на " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите във връзка инспекциите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
--
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР