Над 1600 мирни жители са загинали и 3254 са ранени

...
Над 1600 мирни жители са загинали и 3254 са ранени
Коментари Харесай

ООН: Рекорден брой убити в Афганистан

Над 1600 мирни поданици са починали и 3254 са ранени през последните шест месеца вследствие на активизацията на военните дейности в. Това се споделя в известие, публикувано от задачата на Организация на обединените нации в Кабул /UNAMA / и представено от ТАСС.

„ Броят на потърпевшите мирни поданици в Афганистан през първата половина на 2021 година е достигнал рекордно равнище, в това число внезапно увеличение на убийствата и ранените от май, когато стартира изтеглянето на интернационалния контингент, а талибаните минаха в нахлуване. Това докара до активизация на бойните дейности “, се показва в известието.
 Талибаните и Кабул ще договарят през август Талибаните и Кабул ще договарят през август
Нов кръг договаряния сред държавното управление в Кабул и талибаните за мирното урегулиране на обстановката в Афганистан могат да се проведат в н...

Мисията на Организация на обединените нации предизвестява, че в случай че не бъде понижено равнището на опълчване, броят на починалите до края на годината може да бъде максимален, откогато се води статистика.

През първата половина на 2021 година общият брой на убитите е 1659, а на ранените – 3254 цивилен лица, което съставлява растеж от 47% по отношение на същия интервал на 2020 година

„ Рязкото повишаване на броя на убитите и ранените мирни жители от 1 май насам провокира сериозна угриженост. През май и юни техният брой е съвсем толкоз, колкото през предходните 4 месеца от началото на годината “, декларират от UNAMA. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР