Над 1500 работници и служители от НЗОК излизат на протест

...
Над 1500 работници и служители от НЗОК излизат на протест
Коментари Харесай

Служители на НЗОК се вдигат на протест, и те искат по-големи заплати

Над 1500 служащи и чиновници от НЗОК излизат на митинг в понеделник, оповестиха от синдиката на административните чиновници " Подкрепа ".

Ще стачкуват чиновници от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и други Те ще проведат едночасова предупредителна стачка.

Работещите в касата упорстват да бъдат увеличени еднократно главните им заплати , както и да бъдат обезпечени най-малко 200 щатни бройки за вдишване на новите действия в НЗОК. " По калкулации на САС " Подкрепа " е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 10 млн. лева. и точно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 година ", споделят оттова.
" Работещите в НЗОК са експерти с висока подготовка, които следва да администират и управляват бюджет от 6 милиарда лв.. Няма по какъв начин да приемем за обективна оценка на техния труд възнаграждение от 1000 лева или 1200 лева бруто. Членовете на КТ " Подкрепа " ще отстояват настояванията си до дъно и при положение, че не бъдат чути, ще преустановят заплащанията към договорните сътрудници на НЗОК - лечебни заведения, аптеки, персонални лекари и др ", предизвестяват оттова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР