Над 146 000 българи и техните семейства са получили пакети

...
Над 146 000 българи и техните семейства са получили пакети
Коментари Харесай

146 000 бедни българи са получили безплатна храна

Над 146 000 българи и техните фамилии са получили пакети с храни от първа нужда през октомври, оповестяват от общественото министерство.
Кампанията на Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне стартира на 5 октомври и ще продължи до края на ноември. За по-малко от месец са раздадени над 100 000 пакета с по 16 продукта, които участват на масата на всяко домакинство.
 Започна раздаването на хранителни пакети в Бургас Започна раздаването на хранителни пакети в Бургас
Днес стартира раздаването на хранителни пакети по утвърдените заявки към програмата на Общински съвет - Бургас. Раздават се и такива,...
В края на акцията броят на подкрепените ще доближи над 470 000, а раздадените хранителни артикули – 6500 тона. Те се обезпечават и доставят безплатно със средства по Оперативната стратегия за храни. Програмата е финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица и от държавния бюджет. Крайните консуматори не дължат никакви пари за получената храна.
Всеки пакет тежи по 23 кг и в него наложително има няколко типа консерви, ориз, спагети, захар, леща, брашно и олио. За пръв път фамилиите с по трима и повече членове получават по два пакета.
Право на този тип поддръжка имат лица и фамилии, подпомагани от дирекциите " Социално подкрепяне " на разнообразни учредения, като в главната целева група бяха включени и подкрепените поради рецесията хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР