Над 14 000лв. в подкрепа на деца със специални потребности

...
Над 14 000лв. в подкрепа на деца със специални потребности
Коментари Харесай

Над 14 000 лева за деца със специални потребности събра инициативата Подай ръка

Над 14 000лв. в поддръжка на деца със специфични потребности събра самодейността „ Подай ръка “, която се организира този уикенд в боулинг залата MegaXtreme Bowling в столичния търговски център SkyCity Mall.

Изявени български спортисти и обичани лица от телевизионния екран се включиха в благотворителното събитие. Мария Гроздева, Александра Жекова, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният публицист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влязоха в боулинг залата в ролята на капитани на „ Отбори на положителното “. Десетки се включиха в техните тимове, с цел да поддържат идеята. В рамките на шампионата бяха изиграни над 150 боулинг игри, като в първите серии състезателите бяха в допълнение стимулирани и от талисмана на плана „ Добрият образец “ – Зеленко.

“Организирала съм доста шампионати, само че нито един не е бил толкоз специфичен. Някои от участниците се срещаха с боулинга за първи път. През цялото време професионалните състезатели от Българската боулинг федерация бяха с нас, в това число децата и младежите от спортните клубове по боулинг. Инициативата продължи през целия уикенд, като част от капитаните на тимове се включиха със своите фамилии. Почти целият екип от столична адвокатска адвокатска фирма също поддържа идеята. Един от участниците закупи златна карта за боулинг на стойност 900лв., а доста от посетителите направиха и дарения в сложена за задачата кутия. Огромно благодаря на всички тези хора с огромни сърца! “, съобщи Теодора Дончева – главен уредник на боулинг шампионати в MegaXtreme Bowling.

Общите доходи от игрите и от дарения са 14 137лв. Средствата ще бъдат дарени на фондация „ Деца с проблеми в развиването “ за рехабилитация на деца със специфични потребности.

Благотворителната самодейност беше осъществена в партньорство с Българската боулинг федерация, самодейността „ Нестле за Живей Активно! “ и с медийната поддръжка на bTV, като част от обществено виновния план „ Добрият образец “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР