Над 12 300 са вече жертвите от палестинска страна от

...
Над 12 300 са вече жертвите от палестинска страна от
Коментари Харесай

Над 12 300 са вече жертвите от палестинска страна на войната между Израел и Хамас

Над 12 300 са към този момент жертвите от палестинска страна от началото на войната сред Израел и " Хамас ", оповестиха палестинските управляващи в Газа, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Броят на ранените е близо 30 000 души, уточни пресслужбата на държавното управление на " Хамас ". Хиляди хора са в неопределеност.

ДПА отбелязва, че не може да ревизира тези данни по самостоятелен път.

Това е най-големият брой жертви до момента в историята на израелско-палестинския спор и идва след масираните израелски бомбардировки и сухопътната атака на израелската войска в Газа, подхванати за да бъдат отстранени групировките " Хамас " и " Ислямски джихад ", показва ДПА.

Израелската войска заяви, че е изгубила 59 бойци от началото на сухопътните интервенции в линията Газа на 27 октомври, съобщи ДПА.

Общо 380 израелски военнослужещи са починали за времето до момента от жестоките убийства, осъществени на 7 октомври от терористи от " Хамас " и други групировки в израелските погранични региони, сподели представител на Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ).

Сред тях са и бойци, изгубили живота си по границата с Ливан, където след началото на войната в Газа също избухнаха боеве, което провокира опасения, че спорът може да се разрасне.

За съпоставяне по време на 50-дневната война в Газа през 2014 година Израел даде 66 военни и пет цивилни жертви. По данни на Организация на обединените нации в същия спор са починали 2251 палестинци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР