Над 11,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Над 11,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

Ръст на приходите в НАП с над 1 млрд. лв.

Над 11,9 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за приходите към 31 май 2022 година, което е с 1,1 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Национална агенция за приходите.

В края на май приходите за централен бюджет са над 6,7 милиарда лв., като налога върху приходите на физически лица е близо 1,8 милиарда лева, 819 млн. лева е корпоративния налог и повече от 3,4 милиарда лева Данък добавена стойност.

Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 5,1 милиарда лева включително над 3 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 1,3 милиарда лева – за здравноосигурителни вноски и 752,1 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – 30%. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 6 на 100, а от осигурителните вноски порастват стабилно с съвсем 11 % по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите. 

Над 968 милиона лв. са постъпленията в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна към 31 май 2022 година, което е със 712 хиляди лева повече по отношение на същия интервал на предходната година.

В края на май приходите за централен бюджет са над 383,6 млн. лв., като налога върху приходите на физически лица е 192 млн. лева, 68,18 млн. лева е корпоративния налог и над 89 млн. лева Данък добавена стойност.

Приходите от осигурителни вноски за същия интервал надвишават 585 млн. лева включително над 348 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 156,63  млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 80,5 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – 33,67%. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с 8,46 на 100, а от осигурителните вноски порастват стабилно с 11,45% по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите Варна.  

" За поредна година следим резистентен растеж на доброволното обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите, което доста ни радва. Отличните резултати се дължат както на позитивната смяна в държанието на данъкоплатците и партньорския метод на Национална агенция за приходите по отношение на тях, по този начин и на контролните механизми, които прилагаме. Благодаря на всички чиновници в приходната организация за положителната работа “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов във връзка следващия рекорден растеж в приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР