Над 100 представители на текстилния и кожарския бранш у нас

...
Над 100 представители на текстилния и кожарския бранш у нас
Коментари Харесай

В Русе обсъдиха проблемите в текстилния и кожарския бранш

Над 100 представители на текстилния и кожарския отрасъл у нас обсъждаха проблемите в бранша на национална конференция в Русе. През последната година Турция завладява огромна част от европейския пазар на облекло. Със сриването на турската лира, от ден на ден поръчки, печелени от български компании, се извършват в югоизточната ни съседка.

Русе

В текстилния и кожарския отрасъл у нас се трудят 120 000 души. 90% от компаниите шият облекла за международни фешън марки в Германия, Италия и Франция. Възложителите обаче упорстват за по-ниски цени и от тази обстановка към този момент са почнали да се възползват компании от прилежаща Турция.
Йордан Беловодски, изпълнителен шеф на Българска асоциация за текстил, облекло и кожи: В момента има една неподходяща последица от рецесията в Турция. Цените там падат и де факто турски компании съумяват по един или различен метод да вземат поръчки, които досега са изпълнявани от български компании. Това е проблем, който съществува досега. Надяваме се той да е краткотраен.
Браншът продължава да изпитва и изострен дефицит на фрагменти, в това число и от техници, които да поправят машините. За да реши този проблем, Асоциацията си партнира с разнообразни образователни заведения.
Инж. Диана Иванова, шеф на ПГ по облекло „ Недка Иван Лазарова " -Русе: Винаги разчупената форма на образование е по-привлекателна за младежите и те по-бързо намират акомодация във компаниите, където отиват на работа.
Българската асоциация за текстил, облекло и кожи упорства страната да одобри за предпочитан техния бранш, тъй като той обезпечава 8% от износа на цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР