Над 10 000 руски военни са се завърнали в базите

...
Над 10 000 руски военни са се завърнали в базите
Коментари Харесай

ГОРЕЩО: Москва прибира войските си след маневрите по границата с Украйна

Над 10 000 съветски военни са се завърнали в базите си след едномесечни маневри в Южна Русия, по-специално край украинската граница, съобщи през днешния ден Москва, съобщи Франс прес.

Руското министерство на защитата уточни, че това бойно образование е било извършено на редица военни полигони в страната - в регионите на Волгоград, Ростов, Краснодар и в анексирания Крим, т.е. в непосредствена непосредственост до Украйна.

Ведомството посочи, че учения е имало и в по-отдалечени от Украйна зони - в съветските територии към Ставропол, Астрахан и Северен Кавказ, само че също по този начин в Армения, Абхазия и Южна Осетия.

Министерството не уточни в кои бази са били ситуирани войските, провеждали ученията.
свързани новини5889на 16.11.2021
Руската войска увери, че ще обезпечи висока степен на подготвеност за реагиране при възможни незабавни обстановки по военните обекти в Южния боен окръг на федерацията по време на празниците в края на годината.

Повече от месец Западът упреква Русия, че е струпала десетки хиляди бойци край границата с Украйна, планирайки може би военна интервенция против Киев. Москва отхвърля и приказва за " провокации " от страна на Киев и на НАТО.

Олексий Данилов, секретарят на Съвета за сигурност и защита на Украйна, сподели през вчерашния ден в изявление за Агенция Франс Прес, че няма огромен риск от скорошна ескалация. Според него, броят на съветските бойци към Украйна се е нараснал, само че леко - от 93 000 през октомври на към 104 000 в този момент.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР