Началото на сезона на клей за Новак Джокович бе крайно

...
Началото на сезона на клей за Новак Джокович бе крайно
Коментари Харесай

Режим непобедим: Джокович изигра най-добрия си мач през сезона и е 1/2-финалист в Рим!

Началото на сезона на клей за Новак Джокович бе извънредно неприятно за него, откакто загуби още откриващия си конфликт в Монте Карло, само че още тогава Ноле изрази убеденост, че разполага с задоволително време, с цел да настрои играта си оптимално добре за Откритото състезание на Франция. Тези думи на първия в света се удостоверяват през последните седмици, защото с всеки минал дуел той от ден на ден се доближава към най-хубавата си игра, което важи в цялостна степен и да Мастърса в Рим. Днес Новак изнесе следващото си впечатляващо показване в италианската столица и успявайки да пречупи съпротивата на музи Феликс Оже-Алиасим със 7:5 7:6(1), си подсигурява място в полуфиналната фаза на конкуренцията, където го чака конфликт с Каспър Рууд.

Още от самото си начало дуелът бе изпълнен с динамични разигравания от главната линия, в които канадецът бе по-агресивният от двамата и постоянно можехме да забележим високоскоростни удари от неговата ракета, предизвикващи неточности от международния №1. От своя страна, Ноле не позволяваше да бъде доминиран и още веднъж сподели отлични качества в отбранителен проект, като нерядко преминаваше в контраофанзива.

В деветия гейм топ поставеният увеличи равнището си и съумя да нанесе първия пробив в срещата, с цел да си обезпечи опция да сервира за триумфа в сета, само че точно тогава той изигра най-лошия си сервис гейм от началото на мача и напълно скоро нещата бяха върнати в своята изходна позиция - 5:5. Спадът в представянето на младока продължи и в идващото му подаване, когато серия непредизвикани грешки откриха пред сърбина три следващи сетбола, вторият от които бе материализиран след вцепеняващ форхенд уинър по диагонала на най-хубавия тенисист в света.

Втората част също започва с поредност от елементарно извоювани подавания от сервиращите, преди да пристигна време за шестия гейм, който продължи над 7 минути и зададе тона за оставащото време от срещата. 20-кратният първенец от Шлема се бе трансформирал в същинска стена и връщаше безусловно всичко, а това внасяше в допълнение напрежение в дейностите на по-нискоранкирания тенисист. Въпреки че Алиасим сподели темперамент, спасявайки три брейкбола, то при четвъртата си опция Ноле имаше отговор на всеки опит за офанзива на противника и след титанично разиграване, приключило с ювелирно осъществяване на прехвърлящ удар пробивът стана факт.

Веднага по-късно последва къс спад в играта на Джокович, от който канадецът побърза да се възползва, с цел да се снабди с два шанса за рибрейк. Точно в тези моменти обаче международният №1 продуцира непогрешим тенис и отстрани заплахата, съумявайки да затвърди преднината си и да поведе с 5:2.

Не след дълго Ноле се снабди с късмет за продобиване на дуела, който обаче бе прахосан след неточност от ретур. Тогава последваха най-силните минути за Оже-Алиасим, който към този момент нямаше какво да губи и освободен напълно от напрежение, стартира да засипва противниковата половина с високоскоростни удари, носещи точка след точка в неговия актив. Така той съумя да върне пробива в последния вероятен миг, след което възвърне равенството в геймовете за 5:5.

Развръзката в този толкоз оспорван сет пристигна в тайбрек, в който Джокович бе извънредно съсредоточен и доминираше събитията от самото начало, изваждайки на показ най-хубавото от играта си. Той не остави никакви подозрения по отношение на това кой заслужава успеха по-силно, и не след дълго подвигна победоносно ръце.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР