Началото на политическата седмица вещае интересни събития. Забелязваме едно известно

...
Началото на политическата седмица вещае интересни събития. Забелязваме едно известно
Коментари Харесай

Росен Желязков: Тонът започна да се втвърдява

Началото на политическата седмица вещае забавни събития. Забелязваме едно известно сгъстяване на диалозите. Такива крайни изказвания „ няма с този мандат или с присъединяване на ГЕРБ ” – би трябвало да се вършат, откакто мине лидерска среща. Такава би трябвало да има и това е най-естественото в тази политическа обстановка. Това съобщи пред Нова телевизия председателят на Народното събрание Росен Желязков в коментар на въпрос какви са опциите за сформиране на кабинет.
Прочетете още
По думите му диалозите с ПП-ДБ минават в тона на положителните политически практики.

„ Когато две политически обединения, които са били антагонисти в предизборната акция, съумеят бързо да седнат на масата и да беседват за общи цели, това демонстрира по-висока политическа просвета, в сравнение с наблюдавахме през последните две години. Това на нас ни даде съображение да считаме, че в действителност има опция първата и втората политическа мощ да вървят към взаимно ръководство с доста явен небосвод и цели ”, уточни той. И добави: „ Когато едната политическа мощ, и то преди водачите да седнат на масата на диалозите и да дефинират ясното си политическото си държание – съобщи, че желае поддръжка без каквото и да се съгласяват на каквото и да било присъединяване в взаимното ръководство – значи, че се слагат условия, на които като че ли да се откаже ”.

Според него, когато се прави болшинство за ръководство, с цел да може изпълнителната власт да може да прави своята активност посредством Народното събрание – тогава отговорността значи, че първата и втората политическа групировка ръководят взаимно. „ Това значи взаимна отговорност за ръководство. През последните две години стигнахме до там да се упрекваме за обстановки в по-близкото и по-далечното минало. по тази причина всички сме виновни да седнем и да направи по този начин, че тази страна да се развива предсказуемо и устойчиво. Увлечени в това, какво чака партийният електорат не виждаме до каква степен се докарваме ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР