Областният управител на област Пловдив инж. Илия Зюмбилев се срещна

...
Областният управител на област Пловдив инж. Илия Зюмбилев се срещна
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив събра прокуратура, полиция и ДАНС за изборите

Областният шеф на област Пловдив инж. Илия Зюмбилев се срещна с ръководителите на прокуратурата, ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и РИК по отношение на организирането на парламентарните избори на 9 юни 2024г.
Прочетете още
Срещата се състоя в Областна администрация – Пловдив и на нея участваха шефът на ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив Ст. комисар Георги Чергов, комисар Георги Ташев „ Отдел Криминална полиция “, комисар Костадин Спасов „ Отдел Охранителна полиция “, ръководителите на Окръжна и Районна прокуратура Ваня Христева и Петър Петров, както и ръководителите на РИК 16 и 17 Калоян Сухоруков и Янко Радунчев.

Работната среща има за цел да координира дейностите сред виновните институции в деня и нощта на изборите. Беше докладвана ресурсната и кадровата обезпеченост от страната на основните институции, както и хода на подготовка за идните избори. От ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив оповестиха, че са извършени редица срещи, както и е подписано междуведомствено съглашение за гарантиране на свободната воля на гласоподавателите. Обсъдени бяха дейностите по обезпечаване на публичния ред в изборния ден, недопускане на нарушавания на  изборния развой и предотвратяването на закононарушения против политическите права на жителите.

От страна на Районна и Окръжна прокуратура – Пловдив подчертаха, че са в подготвеност и е основана организация за дежурни прокурори по график в интервала на предизборната акция и в деня на изборите.

Обсъдиха се също по този начин организационни въпроси, свързани с превозването на изборните машини, предаването на изборните бумаги и материали в предизборния и изборния ден, както и защитата на изборните комисии.

Областният шеф инж. Илия Зюмбилев означи, че идният избор на 9 юни 2024г. две в едно – парламентарни и европейски избори, изискват ангажиране на огромен запас и добра организация. Той акцентира, че взаимната работа в синхрон сред всички институции е от основно значение за провеждането на едни спокойни и почтени избори.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР