Началото на новия сезон в тениса беше поставено с новосъздадената

...
Началото на новия сезон в тениса беше поставено с новосъздадената
Коментари Харесай

Първата крачка към трофея е направена: Пегула сломи Тревизан и донесе аванс на САЩ!

Началото на новия сезон в тениса беше сложено с новосъздадената отборна смесена конкуренция - United Cup, в която присъединяване взеха 18 страни, само че след 10 дни на непрестанни борби сред едни от най-хубавите състезатели в света при мъжете и дамите, то в последна сметка до заключителния конфликт за купата доближиха селекциите на Съединени американски щати и Италия. Американците в похода си към финала оправдаха изцяло всичко упования по собствен адрес, че са абсолютният любимец за продобиване на оценката, до момента в който отборът на " Скуадра адзура " трябваше да се бори оттатък опциите си по пътя към последното ходило в шампионата.

Честта да открият съревнованието за трофея имаха първите ракети при дамите в лицето на Джесика Пегула, която на полуфиналите разгроми Ига Швьонтек, изигравайки един от най-хубавите мачове в кариерата си, и Мартина Тревизан, която на собствен ред, назад на всички прогнози, спря вездесъщата Мария Сакари и след това триумфът ѝ се оказа съдбоносен за успеха на Италия над Гърция в разногласието за място на финала. Представителката на " янките " биваше апетитен за очевиден любимец преди началото на конфликта, като тя изцяло оправда всички похвали по собствен адрес в границите на последните 48 часа след триумфа си над международната номер едно и се наложи с крайното 6:4 6:2, носейки първа точка на родината си в борбата за купата от United Cup - 1:0 за Съединени американски щати.

Двубоят започва със серия продължителните замени от дъното на корта, при които международната номер 3 не се нагърбваше с това да търси развръзката, като предоставяше тази опция на полуфиналистката от Ролан Гарос. Италианката в същото време безспорно изпитваше напрежение върху себе си, което си пролича неколкократно в ударите ѝ, пропуснали задачата с метри в навън, при което фаворитката взе ранен превес от пробив.

Въпреки изобилното количество грешки, които допускаше Тревизан, то тя нито за момент не се отхвърли в стремежа си да подхожда нападателно към плитките топки, които изпращаше американката, като скоропостижно тактическият ѝ план стартира да дава претенции резултат и след серия пробиви, равенството беше възобновено - 4:4. Постепенно с този процес на събитията функциите на корта образно се размениха, като Пегула надалеч към този момент не изглеждаше толкоз уверена в дейностите си, но нова поредност от неточности беляза възхода на международната номер 27 и първата ракета на " янките " чрез късен брейк в десетия гейм записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част очевидно изтощената физически италианка, която прекара над три часа на корта за успеха против Мария Сакари, стартира все по-често да отстъпва в продължителните разигравания, което разреши на по-високоранкираната тенисистка да навлиза във вътрешността в половината си, търсейки печелившо отиграване. В тези минути първата ракета в селекцията на " янките " властваше напълно, като удостоверение за това бяха седемте следващи гейма в актива ѝ, извели я до задатък от 5:0, с който безспорно беше превдварително решен крайният излаз на срещата и въпреки международната номер 3 да изгуби част от преднината, до изненада не се стигна и тя се поздрави с успеха за час и 32 минути игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР