Началникът на ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф.

...
Началникът на ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф.
Коментари Харесай

Наградиха студента от Морско училище, спасил заедно със свой приятел жена от удавяне във Варна

Началникът на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, отличи първокурсника Станислав Иванов от компетентност „ Национална сигурност “.

Повод за поднесените поздравления и премия станаха дейностите на възпитаника на Морско учебно заведение, който в нощта на 7 против 8 октомври, дружно със своя другар Димитър Кандилов – студент в Икономическия университет, избави жена от удавяне на Втора буна във Варна.

Само с помощта на съответните и навременни дейности на 19-годишните момчета дамата остана жива. Началникът на Морско учебно заведение поздрави Станислав Иванов за смелостта и му пожела да резервира решителността и храбростта си.

Припомняме, че двамата студенти избавиха живота на 56-годишна жена преди няколко дни. В среднощ на 7 против 8 октомври жена, облечена с облекла, застава на Втора буна, оставя чантата си и черна торба и скача в студените бурни води, типични за октомври във Варна.

В този миг 19-годишните студенти Станислав Иванов и Димитър Кандилов, които се разхождат наоколо, я виждат и се хвърлят след нея. Станислав споделя, че нямало време за размисъл и реакция, и незабавно скочил във водата. Той е бил избавител и приложил знанията си от курса по първа помощ.

Момчетата не съумяват сами да извадят дамата от морето, само че Станислав я държи над водата. В това време Димитър прибягва към алеята, с цел да потърси помощ. „ Намерихме две момчета, инцидентни минувачи, и с общи старания я изкарахме тук, на брега “, споделя Димитър. Младежите звънят на телефон 112 и след минути идва екип.

„ За 20-годишния ми трудов стаж това е може би най-впечатляващата постъпка, която виждам от младежи. Искам да ви кажа, че те са герои в спокойно време! Освен това са работили извънредно съответно, тъй като, откакто извадили дамата от водата, са я обърнали встрани, с цел да може да изтече погълнатата вода, с което са избавили живота ѝ “, показва доктор Искра Величкова от Центъра за незабавна здравна помощ във Варна.

Възпитаникът на Морско учебно заведение – Станислав Иванов, е родом от Поморие. Той е първокурсник в компетентност „ Национална сигурност “ във флотската Алма матер. Димитър Кандилов е от Бургас и също е първокурсник – в компетентност „ Индустриален бизнес и предприемачество “ в Икономическия университет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР