Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов беше назначен за

...
Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов беше назначен за
Коментари Харесай

Рокади в руската армия: Генерал Герасимов поема командването в Украйна

Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов беше назначен за командващ на по този начин наречената " специфичната военна интервенция " в Украйна.

Решението се дължи на " разширението на мащаба на дилемите, обясниха от съветското военно министерство.

Герасимов поема контрола от Сергей Суровикин, именуван " Генерал Армагедон ", поради репутацията му на безсърдечен пълководец. Това е вторият път в рамките единствено на три месеца, в който се сменя ръководителя на военните дейности в Украйна.

Рокадата провокира голям брой мнения в западните издания. Според “Гардиън ” по този начин се задълбочава разрива сред Кремъл и все по-мощното крило на съветските националисти, които упрекват военачалник Герасимов за неуспеха при завладяването на Киев. Други анализатори считат, че с назначението на военачалник Герасимов президентът Владимир Путин се пробва да ускори своя пряк надзор върху ръководството на войната.

Промяната в командването наподобява е и пряк укор против Евгений Пригожин, ръководителят на наемническата група " Вагнер " и съдружник на военачалник Суровикин, написа вестник " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР