Началникът на полицейски участък Белослав-Аврен“ старши инспектор Румен Антонов подреди

...
Началникът на полицейски участък Белослав-Аврен“ старши инспектор Румен Антонов подреди
Коментари Харесай

Шеф на полицейски участък във Варненско показа в изложба уникалната си колекция

Началникът на полицейски сектор „ Белослав-Аврен “ старши контрольор Румен Антонов подреди галерия с полицейски емблеми и други движимости от целия свят.

Експозицията се назовава „ Полицията през годините от целия свят “ и бе открита в Деня на св. Архангел Михаил и професионален празник на българските служители на реда. Организира се взаимно с Община Белослав и възпитаниците на образователните заведения от общината.

В сбирката на старши контрольор Антонов има над 1000 полицейски емблеми и повече от 300 шапки от целия свят.

Събитието стартира с едноминутно безмълвие за удостояване паметта на граничния служител на реда от Петър Димитров Бъчваров от Елхово, който беше прострелян и умря при тежък случай през миналата нощ.

Изложбата се откри публично от кмета инж. Деян Иванов, който приветства присъстващите посетители и сервира специфични поздравления към ст. инсп. Румен Антонов за събираната в продължение на години богата сбирка и осъществената галерия.

Тя показва движимости на Националната полиция в Република България през годините, както и от целия свят (Австралия, Англия, Бангладеш, Бахрейн, Беларус, Белгия, Бразилия, Германия, Гърция, Естония, Израел, Индия, Италия, Испания, Казахстан, Канада, Канрски острови, Катар, Кипър, Китай, Литва, Малта, Мавритански острови, Международна полицейска асоциация, Мексико, Нидерландия, Нигерия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Северна Ирландия, Северна Македония, Словакия, Словения, Съединените американски щати Тасмания, Тайланд, Турция,Узбекистан Украйна, Финландия, Франция, Хаваи, Хърватия, Черна гора, Чехия, Шотландия, Узбекистан, Унгария, Шри Ланка, ЮАР, Япония).

Посветена на професионалния празник на Националната полиция на Република България, изложбата наблюдава историята на генерации чиновници - пазители на публичния ред и сигурността на фона на обществено-политическите и стопански процеси, военни спорове и събития в страната и света.

Заедно с изложбата „ Полицията през годините от целия свят “ присъстващите имаха опцията да видят едни също доста забавни експонати, направени от възпитаници от община Белослав в проведения от общината конкурс на тематика „ Най-интересен пътен знак “ по случай Дните на сигурността на пътя и Деня без починали на пътя.

Всички те получиха грамоти и дарове от ст. инсп. Румен Антонов и инж. Деян Иванов. С доста неспокойствие децата от ДГ „ Първи юни “ и ДГ „ Щастливо детство “ поздравиха чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които се грижат за реда, спокойствието и сигурността на жителите от община Белослав.

Събитието се организира и с благотворителна идея за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна. За задачата беше сложена кутия за събиране на средства.

Втората идея, която беше подкрепена на събитието посредством обезпечените води, е към акцията " Аз Вярвам и Помагам ".

Всеки искащ да посети изложбата, може да го направи всеки работен ден сред 9:00 и 16:30 ч. до 30 ноември в постройката на Народно читалище „ Съзнание – 1926 година “ в Белослав . За достъпване на залата с експозицията авансово следва да се обадите на телефон: 0896/546-356.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР