Началникът на общинска служба "Земеделие" в Петрич Илия Пашов напусна

...
Началникът на общинска служба "Земеделие" в Петрич Илия Пашов напусна
Коментари Харесай

След акцията на антимафиотите и скандалните разкрития в Петрич! Началникът на ОС Земеделие Илия Пашов напусна поста

Началникът на общинска работа "Земеделие " в Петрич Илия Пашов напусна през вчерашния ден, той е освободен от поста "по взаимно единодушие ",след като към името му гръмна скандал, разбра Struma.com. Пашов бе арестуван,заедно соще 7 чиновници и аграрни производители, уличени в злоупотреби с европейски средства по аграрни стратегии. Скандалът гръмна преди дни,след акция на РЗБОП Благоевград, които се включиха в продължаващо към този момент 2 години следствие за злоупотреби с европари,започнато от европейската прокуратура.

В случая с Петрич антимафиотите работиха по проведена незаконна група,затова и арестите,обиските и инспекциите засегнаха доста хора. Според информацията в службата в Петрич непозволено са раздавани дотации за отлеждане на аграрни култури, пасища, стратегии за развъждане на животни, както и по оперативни стратегии за потребление на пасища.

Разследваните измежду които началникът Пашов и неговия брат с години са получавали пари под формата на дотации,предоставяни на България от фондовете на Европейски Съюз.

След като иззеха документи от кабинети в работа "Земеделие ",антимафиотите обиколиха и аграрни стопани по селата,за да извършат инспекция по какъв начин се харчат дотациите.Иззети са и леки и товарни коли, направени са претърсвания на 6 адреса, конфискувани са мобилни телефони и СИМ карти, заявки за кандидатстване по оперативни стратегии, голям брой идентификатори за животни (ушни марки).


Работата по случая продължава. Разследването се реализира под надзора на европейската прокуратура.

Вяра Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР