Наблюдаваме промяна в политическото поведение на парламентарно представените партии на

...
Наблюдаваме промяна в политическото поведение на парламентарно представените партии на
Коментари Харесай

Цветанов: Може би се разиграва политически театър, за да се подготвят партиите за следващите избори

Наблюдаваме смяна в политическото държание на парламентарно показаните партии на консултациите при президента. Това съобщи пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на „ Републиканци за България “.

„ Има очевидно намаление на градуса на взаимните рецензии, само че кардиналните разлики остават основни. Може би се разиграва политически спектакъл, с цел да може да се приготвят за идващите парламентарни избори “, изрази мнение Цветанов.

Победата на ГЕРБ на последните предварителни парламентарни избори е пирова, счита той.

„ Борисов щеше да е по-спокоен политически, в случай че бяха втори. Той може да се препъне в тежестта и отговорността при връчването на първия мандат и да не е в положение за две години, спечелвайки три пъти парламентарни избори, да сформира държавно управление. Борисов ухажва Политическа партия и Демократична България, тъй като знае, че това е метод да минимизира политически вреди на идните локални избори “, сподели ръководителят на Републиканци за България.

Това, което беше контрактувано от двете съществени обединения в Народното събрание, е една законодателна рамка, която обаче е без наличие, счита още Цветан Цветанов.
„ Говорим единствено за законопроекти. Това са заглавия на съответните закони. В самото наличие ще се получи огромното разграничение, което може да сътвори политическо опълчване “.

Двете обединения трябваше да употребяват времето освен за съвещания по законодателната рамка, а и за разпределение на непрекъснатите комисии, счита Цветанов.

„ В предходния парламент огромна част от блокирането на законодателната активност пристигна поради структурирането и гласуването на тези непрекъснати комисии “, акцентира Цветанов.
Борисов има два разновидността, само че всеки от тях би му основал проблем, изясни Цветанов.

„ Единият е да направи нещо с Политическа партия и да извърши тази законодателна стратегия. Но тогава може да получи удар от останалите политически обединения в Народното събрание. Борисов действително няма потребен ход “.

В момента би трябвало да се работи национално отговорно и да се образуват тематични болшинства, уверен е Цветан Цветанов.

„ Най-възможният вид за държавно управление, което да се образува в някакво парламентарно болшинство, е сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Може да има и частична поддръжка от „ Възраждане “ в избрани законодателни действия “.

Цветанов означи като проблем и неяснотата към бюджета, който ще бъде препоръчан.

„ И какъв ще бъде дебатът, който ще се води. Приемането на един бюджет лишава 4 до 6 седмици. Ако Народното събрание съществува до 15 юни, с цел да го одобри, той може би ще има и по-амбициозна стратегия, обвързвана със законопроекти, отнасящи се до Плана за възобновяване и резистентност. Ако има политически консенсус за конституционно закъснение на процедурата по връчване на третия мандат, могат да бъдат признати тези законодателни пакети “, добави Цветанов.

Лидерът на Републиканци за България счита за невероятно провеждането на избори 2 в 1.

„ Ако локалните и парламентарните избори ще проведат дружно, хаосът ще бъде цялостен. Отговорността ще е на президентската институция “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР