Наблюдаваме абсолютно хаотични и нелогични действия на служебния министър -

...
Наблюдаваме абсолютно хаотични и нелогични действия на служебния министър -
Коментари Харесай

Аврамова срещу Комитова: Откъде чака пари за пътища, в актуализацията на бюджета няма

Наблюдаваме безусловно безредни и нелогични дейности на служебния министър - няма от кое място да чака пари за пътища, тъй като не са планувани в актуализацията на бюджета. Това съобщи някогашния районен министър Петя Аврамова в коридорите на Народното събрание по адрес на Виолета Комитова.

" Изобщо това са едни безредни дейности на този министър. Първо тя спря ремонтите, а по-късно уволни назначения от нея ръководител на управителния съвет ан АПИ с претекста, че той бил спрял ремонтите със своя заповед, а това не било работа на АПИ, а на Министерство на регионалното развитие ", уточни Аврамова.

" В зала на парламентарен надзор се пробвах да подскажа на министър Комитова по тематиката възлагане над прогнозната стойност на договорите, че има такова юридическо мнение, да го изиска от АПИ. Стойността на договорите е планирана и в документите за публичната поръчка е оповестено на евентуалните участници, че тази стойност е планирана и тя може да бъде надвишавана ", сподели Аврамова и добави:

" Правителството с министър председател господин Борисов имаше като приоритет пътищата в страната, положителната съгласуваност, развиването на районите и положителната пътна инфраструктура. Ние сме изнасяли информация, че за възстановяване на цялата пътна инфраструктура в страната, са нужни милиарди. Никога не сме оставяли строителния отрасъл, който е структуроопределящ в стопанската система на страната и в който работят стотици хиляди служащи и инженери без средства и постоянно сме осигурявали такива. Мога единствено по години да ви изброя спомагателните целеви средства към Агенция " Пътна инфраструктура " с министерски постановления и с актуализация на бюджета ".

Малко по-рано на брифинг актуалният длъжностен районен министър Виолета Комитова съобщи, че има доста сериозен юридически проблем с заплащанията към " Автомагистрали - Черно море " АД.

" Те имат контракт с нашето комерсиално сдружение държавната компания " Автомагистрали ", който е в онази обща тематика със свръхдоговорянето. Нашето комерсиално сдружение си е разрешило да извърши свръхдоговоряне и да дава работа на компании, без да има обезпечено финансиране. При тези контракти, за които не е обезпечено финансиране в бюджета, се нарушават голям брой закони. Ако имахме всичките пари, даже и да платим, влизаме в хипотезата да нарушим няколко закона ", изясни тогава Комитова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР