Наблюдава се все по-голяма изобретателност в нарушенията в туризма. Това

...
Наблюдава се все по-голяма изобретателност в нарушенията в туризма. Това
Коментари Харесай

До октомври Ангелкова ще е готова с новия статут на курортите

Наблюдава се все по-голяма досетливост в нарушаванията в туризма. Това афишира министърът на туризма Николина Ангелкова в изявление пред " 24 часа ". Тя показва, че ведомството й прецизно следи всеки сигнал на жители и ще се вършат инспекции, до момента в който се " изчистят " сходни обстановки.

През това лято имаше сигнали за таксуване в заведение за празен стол и неналичието на поръчка в границите на 1 час. Министърът напомня, че има най-различни финансови и административни наказания за такива извършители.

Ангелкова показва, че интензивно се готвят измененията в Закона за туризма, измежду които са и тези, с които ще се уреди статутът на националните курорти. Очаква се промените да са подготвени до октомври и да влязат в действие от идващото лято. Тя стартира концепцията в разгара на летния сезон, когато назряха проблеми с шума в курортите. Идеята е в тях да се обособят зони, в които може да има звук от заведенията, и такива, в които да се настаняват искащите успокоение.

Не мисля, че е редно да се прави избор сред туристи, които желаят да почиват на мира, и гостите, които идват да се забавляват, тъй като и двете групи имат своите права, изяснява Ангелкова. " Затова би трябвало да се откри метод и двете страни да бъдат задоволени. Именно за това ще ни помогне определянето на статута на националните курорти, без да ни се постанова да вземаме сходно решение ", добавя тя.

Оптимистичните ни прогнози за лято 2017 се удостоверяват и чакаме да отчетем още веднъж мощен сезон със 7-10% растеж на непознатите туристи на годишна база, показва още министърът. Тя цитира данни на Българска народна банка, съгласно които приходите от туризъм за първите шест месеца на годината са 2.4 милиарда лева, което е с 12.3% повече по отношение на този интервал на м.г.

" България става все по-разпознаваема дестинация за по-висок клас туристи. За 2018 година да вземем за пример към този момент са резервирани 5-звездни хотели от реномирани интернационалните туроператори ", заключава министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР