Наблюдава ръст в популацията на кърлежите, но това е заради

...
Наблюдава ръст в популацията на кърлежите, но това е заради
Коментари Харесай

Бум на кърлежите в столицата според експерт

Наблюдава растеж в популацията на кърлежите, само че това е поради сезона . Това разяснява началникът на отдел " Паразитология " в РЗИ-София Цезарина Илиева, заяви bTV.

Тя добави, че неналичието на минусови температури е причина за размножаването на кърлежите, изключително в териториите на околоблоковите пространства

Илиева сподели съд, плен с кърлежи и добави, че те са събрани за лабораторни проучвания от терен, който не е бил окосен . По думите ѝ те са новоизлюпени.
 Софийските паркове са обработени против кърлежи
Софийските паркове са обработени против кърлежи

Вече е осъществена и обработка против ларви на комари

Тези са главният контейнер на преносителя на лаймската болест. Заболяването, което най-често се среща за София, сподели здравният специалист и съобщи, че площите се обработват с препарати, щадящи природата. Целта е съкращаване на огнища на кърлежи, а не очистване на казуса.

До момента всички региони, планувани за обработка в общински площи, са обработени . Изключени има за някои, които са в периферията. Дейностите по косене и обработката се прави поетапно ", посочи Цезарина Илиева от Столична община.

По думите ѝ не е имало закъснение поради Извънредното състояние. Тя изясни, че откакто една повърхност се обработи , се слага указателна табела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР