На „Зеления телефон“ на РИОСВ Бургас снощи в три часа

...
На „Зеления телефон“ на РИОСВ Бургас снощи в три часа
Коментари Харесай

Откриха мъртви делфини в контейнер за смет в Бургас

На „ Зеления телефон “ на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас нощес в три часа е постъпил сигнал за открити мъртви делфини в резервоар наоколо до ОУ „ П. Яворов “.

Извършена е инспекция взаимно със чиновници на Пето районно управление (на МВР) - гр. Бургас, и представители на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ).

Констатира се, че и двата мъртви екземпляра са от типа муткур или морска свиня (Phocoena phocoena) - предпазен тип по Закона за биологичното многообразие.

„ Констатира се, че и двата натрупа са свежи, нямат никакви предсмъртни повреди. Имат огромен прорез в гръбната страна с извадени рибици. Единият образец е мъжки, другият е женски. Разрезите по гърба са от порядъка на 62, 63 см. Двата типа са от типа моткур, той дружно с елементарния делфин и афалата са трите предпазени типа в Черно море, където е неразрешено тяхното гонене, ликвидиране, защото са предпазени и са включени в книгата на Биологичното многообразие. Разрезите са от човешка интервенция. По гръбните перки на мъжкия образец са открити и следи от мрежа, рибарска. Уловени и изхвърлени в контейнера, съобщи за БГНЕС Милена Ярмова- гл. специалист „ Биоразнообразие” към Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.

Уведомена е Окръжна прокуратура – Бургас, за изговаряне по подготвеност за съществуване на осъществено закононарушение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР