На заседание, проведено на 05.12.2022 г., Районният съвет на БСП,

...
На заседание, проведено на 05.12.2022 г., Районният съвет на БСП,
Коментари Харесай

БСП Изгрев изключи от партията районния кмет Делян Георгиев за нарушение на 10 норми от Устава на БСП и съмнение за корупция

На съвещание, извършено на 05.12.2022 година, Районният съвет на Българска социалистическа партия, по предложение на Изпълнителното бюро, одобри решение за изключване на районния кмет Делян Георгиев от Българска социалистическа партия.

Кметът на регион “Изгрев “ взе участие с издаване на документи /за толерантност и сплотеност на парцела, а също и такива за правене на оценката/ в продажбата от регионалния шеф на София на поземлен  парцел с идентификатор 68134.802.626 находящ се на адрес: София, регион „ Изгрев “ бул. „ Драган Цанков “ №25А с повърхност 699 кв.м /КОПРИНКОВГЕЙТ/. Стойността на договорката 308 340 лева, което е повече от 100 000 лева под оценката на наетия от НКЖИ оценител. Имотът е на 20 м. от парцела по т. 1 и за него също важи, че междинната пазарна цена е над 2 500 евро. Реалната цена на парцела е 3 500 000 лева, а е продаден за 308 340, т.е. – близо 10 пъти под пазарната му цена, с което страната се оказва ощетена с над 3 000 000 лева

Кметът на регион “Изгрев ” през 2021 година предложи СОС да трансферира на безценица частен общински парцел. Става въпрос за УПИ от 149 кв.м в местността Изток-втора част в София, като препоръчаната от него цена беше 97 000 лева, равняващи се на 49 617.00 евро или по 333.00 евро за 1 кв.м, а компанията, която ще го купи, е “Тинтява Ено ” ООД. Към оня миг цена на прилежащ парцел беше избрана на 2725 евро за квадратен метър. Отделно, схемата е придружена и от спор на ползи. Екатерина Благоева, която е шеф на отдел “Инфраструктура и устройство на територията ” в Следствен отдел към окръжна прокуратура, регион “Изгрев ”, е брачна половинка на Станислав Бойчев Благоев – съучастник и шеф на “Тинтява Ено ” ООД. Сделката е спряна от СОС!

Кметът на регион “Изгрев “, откогато е кмет, позволява едно известно заведение за хранене в ж.к. Дианабад на централно място – под тунела на метрото против постройките на „ Литекс “, „ Софарма “ и бензиностанция „ Петрол “ да употребява безплатно общинска повърхност от над 50 кв.м, а има контракт за наем единствено за 12 кв.м. Как се употребяват тези 50 кв.м, заплаща ли се за тях и на кого, по какъв начин е подписан контракт, откакто търг или конкурс за тях не са провеждани, или може би някой и фамилията му са на хранилка там?!

Кметът на регион „ Изгрев “ е сключил цивилен контракт с началника на финансовия си отдел /който е държавен чиновник и няма право на това/ за едни спомагателни 550 лева на месец за сметка на общинския бюджет. Предметът на този цивилен контракт е това, което началникът извършва по длъжностната си характерност. Това е очевиден спор на ползи и за двамата, а общинските пари, които той заплаща евентуално са спестените от уволнените членове на Българска социалистическа партия.

Кметът упражнява чудовищната политическа принуда върху членовете на Българска социалистическа партия в районната администрация – уволнението им по политически аргументи единствено, че са членове на партията, невиждано извращение нито по времето на Съюз на демократичните сили, нито по времето на ГЕРБ; Упражнява еднолична власт и недопуска Българска социалистическа партия в ръководството на региона, макар извоюваните от партията кметски избори през 2019 г.; цялостната липса на уставна отчетност пред Районната конференция на Българска социалистическа партия към този момент три години; Не заплаща членския си импорт в размерите и по метода, избрани от Народно събрание на БСП; Неправомерно начислява и изисква за възнаграждение на локални налози и такси в размер над 13 000 лева за прилагане клубовете в региона от БСП; Отнема използването на един партиен клуб от районната организация.

С горното районният кмет е нарушил 10 разпореждания на Устава на Българска социалистическа партия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР