На всички участници в Консултативния съвет за национална сигурност при

...
На всички участници в Консултативния съвет за национална сигурност при
Коментари Харесай

Шефът на СРЗИ: Участниците в КСНС ще получат предписания като контактни лица

На всички участници в Консултативния съвет за национална сигурност при президента ще бъдат връчени наставления като контактни лица на човек с COVID-19. Това съобщи шефът на СРЗИ Данчо Пенчев.

Снощи стана ясно, че часове след края на КСНС ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е дал позитивна проба за COVID-19.

" Няма да се вършат изключения. Правилата и законите важат за всички. " - категоричеин беше Данчо Пенчев.

Колко ще е дълга карантината на всеки от присъствалите на консултативния съвет зависи от епидемиологичните наставления. Днес стана ясно, че интервалите на изолираност и карантина у нас щеи бъдат съкратени. Периодът за изолираност ще бъде скъсен от 14 на 10 дни и на карантината от 10 на 7 дни, съобщи министъраът на опазването на здравето Асена Сербезова.

Дали на участниците в КСНС ще бъде наложена по-дългата или нововъведената по-кратка карантина зависи от това по кое време ще излезе заповедта на здравния министър за съкращаването на периода на изолацията и карантината, разяснява Сербезова.

Междувременно доста от участниците в Консултативния съвет за национална сигурност, измежду които президентът Румен Радев, министър председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и други, оповестиха, че се самоизолират дружно с екипите си, взели участие в срещата в президенството. Премиерът Кирил Петков ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени задължения в страната.

Заради зародилата обстановка не е ясно и дали ще бъде извършено плануваното за скледващата седмица посещаване на българската делегация в Скопие.

Междувременно шефът на СРЗИ Данчо Пенчев съобщи, че на следващия ден на регионален съвет ще бъде решено дали да бъдат въведени спомагателни противоепидемични ограничения в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР