На всеки му се случва да отсъства от дома си

...
На всеки му се случва да отсъства от дома си
Коментари Харесай

Грижа за домашните любимци при отсъствие от дома ни

На всеки му се случва да отсъства от вкъщи си по една или друга причина. Понякога ни се постанова да напуснем жилището си за ден-два заради работен ангажимент, а различен път просто желаете да отидем на отмора за по-дълъг интервал от време.

Как да се погрижим за домашните любимци, когато ни няма вкъщи?

Това е въпрос, който вълнува доста стопани на животни. И до момента в който притежателите на кучета биха могли да вземат със себе си своите лаещи приятели, при стопаните на котки, пернати и гризачи и други е мъчно. Затова е значимо да знаем по какъв начин да се грижим за животните ни при неявяване от вкъщи.

Има няколко варианти, с цел да сте сигурни, че вашият домакински любим е в сигурност, до момента в който сте на отмора. И най-хубавият избор зависи от неговите потребности. Ето на какво да заложите:

Подгответе домашния си любим за своето неявяване

Преди да решите какво в действителност да вършиме с вашия домакински любим, е от значително значение да го подготвите за дните, в които няма да сте при него.

На първо място, пробвайте се към две седмици преди да отидете на отмора приучите домашния си любим към живот с ваше неявяване. Стойте надалеч от вкъщи за по-дълги интервали от време, с цел да можете да го подготвите да прекарва времето си самичък.

Междувременно планирайте посещаване при ветеринарен доктор, с цел да сте сигурни, че вашият домакински любим е изцяло здрав и ще бъде в сигурност по време на вашето тръгване.

Какво да вършим с куче?

Кучето е обществено животно и би трябвало да изберете деликатно къде да го оставите, когато отивате на отмора. Сред наличните варианти са:

Свържете се с гледач на домашни животни. Той може постоянно да идва в дома ви, с цел да се грижи за кучето. Така кученцето ще се усеща удобно, намирайки се в нормалната си среда.

 Гледач на домашни любимци

Вариант е и да помолете другар или комшия да ревизира кучето непрекъснато. Ако разновидността за професионален гледач на домашни любимци не ви се коства добър, можете да помолите някой непосредствен да се грижи за вашето куче, било то в дома ви или в личния му дом.

Опция е и да го заведете в хотел за кучета. На пазара се появиха по този начин наречените хотели за кученца, места, където можете да оставите домашния си любим, когато ви няма. Но се уверете, че мястото е сертифицирано и вашият домакински любим ще се възползва от най-хубавите условия.

Как да се оправим с различен домакински любим?

Ако вашият домакински любим е заек, хамстер или папагал, ето вариантите, които имате, когато отивате на отмора:

Заведете го в дома на другар. Животните в кафези като хамстери или други гризачи могат елементарно да бъдат отведени в дома на другар, дружно със личното си пространство и играчките, които избират.

Но е значимо вашият домакински любим да се усеща допустимо най-комфортно в този дом. Заек да вземем за пример ще го накара да стресира, в случай че го заведете в къща, където има дребни деца или кучета.

Потърсете гледач за птици и котки. Те се усещат най-добре в средата, в която са привикнали. Друг вид е да закупите автоматизирана хранилка за тях, която да се погрижи да получават регулярно порциите си. Такъв апарат може да е доста потребен за грижа за животните при отсъствието на стопанина. Но даже и с негова помощ не е желателно домашният любим да остава напълно самичък повече от 3-4 дни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР