На вълнуваща церемония, в тв формат, Националната асоциация на бойните

...
На вълнуваща церемония, в тв формат, Националната асоциация на бойните
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите в бойните спортове за 2020 година с големите призове Златен пояс

На вълнуваща гала, в тв формат, Националната асоциация на бойните спортове (НАСБ) отличи най-хубавите състезатели, треньори и спортисти за 2020-та година с максимален принос за развиването на бойните спортове в страната.

За влиятелните национални призове "Златен пояс " 2020 се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. Специален посетител на Годишните награди беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който връчи и статуетките на петимата огромни спечелили.

"Изпращаме една година, изпълнена с провокации, които не са от спортно естество. Изключително съм горделив, че нашите спортисти минаха през тези тествания. Знам, че нямаше опция да се реализира интернационалният състезателен календар до огромната си степен, само че ние направихме всичко допустимо те да имат късмет за изява на българска сцена ", съобщи министърът от сцената и добави, че е оптимист, че напълно скоро ще излезем от тежката пандемия, която е сковала целия свят, и нашите бойци още веднъж ще ни радват със международни и европейски трофеи и с трофеи от интернационалните шампионати. Писмено одобрение към спортистите и феновете насочи и ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

"Прекрасно е, че в тези не леки времена успявате да отличите и премиите най-заслужилите и почтени измежду вас. В изискванията на пандемия спортът укрепва имунната система и оказва помощ за превъзмогването на напрежението. Наред с това, тъкмо спортът и физическата интензивност ще са първите и най-ефективни средства за възобновяване естествения метод на живот и за превъзмогване последствията от продължителната обществена изолираност ", написа Костадинова.

В категорията "Най-добър състезател - мъже " за 2020-та година премията "Златен пояс " завоюва многократният медалист от интернационалните шампионати Иван Кръстанов от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Той е притежател на 3 златни медала от един от петте най-големи шампионата в Европа Athens Challenge в 3 разнообразни категории. Печели и 5 златни медала от Европейската Купа "Карволац ", Хърватска, в пет разнообразни стила, като в актива си има още цели 7 златни медала от държавни шампионати в 3 стила татами и 1 на кръг.

Вторият "Златен пояс " - за най-хубав състезател на годината при дамите, справедливо отиде при Мария Оряшкова от Българска федерация по самбо, която преди месец завоюва рекордната в кариерата си шеста международна купа по самбо. Българката триуфмира в категория до 80 кг на шампионата на планетата в Сърбия. На финала в Нови Сад Оряшкова победи представителката на Беларус Светлана Цимашенка. Освен шестте си международни трофеи по самбо, тя е и 9-кратна европейска шампионка в същия спорт.

Голямата премия за треньор на годината завоюва Тихомир Тодоров от Българска федерация по ушу, под чието менторство тренира Европейският първенец по Тай Чи за 2020 година Никола Димитров. Със специфичната премия "Златен пояс " в категория "Вярност на традициите " беше отличен Шихан Асен Асенов. Той тренира карате киокушин от близо 42 години и е първият златен медалист от Европейско състезание по киокушин за България. Притежава шести дан и е член на Управителния съвет на Българската карате киокушин федерация (БККФ). Преди това се е занимавал със свободна битка, кикбокс и джудо. През 1994 година става европейски първенец по кикбокс в Лисабон в категория до 90 кг. Като треньор основава доста европейски и международни първенци - Стилиян Петров, Петър Мартинов, Данаила Чернева, Даниела Динева, Анелия Асенова и други.

"Златният пояс " за 2020-та година в категорията "Ярка победа " беше присъден на още представител на киокушин - Деян Братков от Българска карате киокушин федерация. Той стартира да се занимава с карате киокушин през 1999 година, като сега е 2-ри дан и носи званието "Заслужил занаятчия на спорта ". В спортната си кариера той има голям брой достижения. През 2013 печели бронз от Световното състезание по карате киокушин, а през 2015 година става става трети на Световното състезание на KWU в Хабаровск, като по-късно е преместен на 2-ро място в класирането. Тази негова среща, дружно с борбата му за купа "Гомел " в Беларус, където с два нокаута от общо три дуела печели първото място и купата, са двете му най-ярки победи. В актива си има още два бронзови медала от Европейското състезание на KWU в Берлин през 2015 година и от шампионата All Japan. В момента е треньор на мъжете и дамите в Семеен кодекс "Армеец " София.

Паралелно с огромните призове "Златен пояс " 2020-та, всяка от асоциацииите в НАБС излъчи и свои самостоятелни награди, с които да отличи най-заслужилите си състезатели и треньори през миналата и доста предизвикателна година, а особено отличие на професионалния играч по ММА Никола Дипчиков връчи медията за бойни спортове Boec.bg.

Наградите "Златен пояс " 2020 се организираха за трета поредна година от Националната асоциация на бойните спортове в България с ръководител шихан Иво Каменов. Асоциацията е акредитирана от Министерството на младежта и спорта на България и е учредена през 2015 година, с цел да подкрепи, поддържа и разпространява бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска битка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР