На третия ден след решението на Слави Трифонов да оттегли

...
На третия ден след решението на Слави Трифонов да оттегли
Коментари Харесай

Втората министерска оставка от ИТН вече е депозирана - очакват се още две

На третия ден след решението на Слави Трифонов да отдръпна министрите на Има Такъв Народ от кабинета, Радостин Василев подава своята оставка, оповестява Нова ТВ.

Василев управлява Министерството на младежта и спорта от декември 2021 година Заедно с него ще изоставен и заместниците му Владимир Харизанов и Диана Иванова.

До момента единствено той и Гроздан Караджов към този момент са декларирали публично, че напущат изпълнителната власт.

Министърът на енергетиката Александър Николов и външният министър Теодора Генчовска сега са отвън България - Николов е на аудиенция в Баку, а Генчовска е в Гърция.

Преди дни Даниел Лорер позволи, че някои представители на Има Такъв Народ в кабинета може да решат да останат в " тима " на " Продължаваме промяната ".

Оставките на министрите няма да бъдат внасяни незабавно в Народното събрание, споделя началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова пред " 24 часа ", като дава сигнал, че преди този момент ще се изчака приемането на актуализацията на Бюджет 2022 и измененията в закона за КПКОНПИ.

Докато четиримата не бъдат заменени с други избраници от Народното събрание, те би трябвало да продължат да извършват функционалностите си като министри или да трансферират отговорностите си на своите заместници. Екипите в министерствата обаче бяха формирани напълно на квотно-партиен принцип, т.е. политическите кабинети отново са излъчени от Има Такъв Народ, които недвусмислено неодобряваха държавното управление на Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР