От Министерството на туризма очакват и тази година почиващите в

...
От Министерството на туризма очакват и тази година почиващите в
Коментари Харесай

Полякиня откровена: Преди 30 години Полша беше като България, ужасно мръсна и изостанала страна

От Министерството на туризма чакат и тази година почиващите в България поляци да запазят броя си отпреди пандемията, когато са регистрирани 280 000 регистрации в разнообразни туристически обекти, съобщи Пловдив 24.

" Ние имаме в Полша безценен наш народен капитал – положителното отношение на поляците към България ", счита Герчо Герчев, член на варненската асоциация на туристическите организации, който има уебсайт, популяризиращ страната ни в Полша.

Полша е доста значим сътрудник за България в безчет връзки, добавя той.

Бизнес пътуванията са друго водещо направление за полските туристи у нас по данни на Национален статистически институт и " Гранична полиция ".

Полските туристи се завръщат на българския пазар. Заради соцносталгията ли?

Съвместни предприятия сред двете страни биха имали позитивен резултат върху туризма, счита Герчо Герчев.

За да има обаче повече полски туристи в България липсва едно – превоз, акцентира той. Вече има нискобюджетна компания София – Вроцлав, само че е належащо да има сходен превоз и до морето, дава образец Герчев.

" От 5 юни до 25 септември има. Преди и след – няма. Има самолетна линия Варшава – София, убийствено скъпа. Затова " Райън еър " направиха самолетна линия Вроцлав – София, три пъти и половина по-евтино. Такова нещо търсим. Да има такива линии обаче освен до София. Да има и до морето, за какво да няма и до Пловдив. "

Ние се мъчим да дадем изпреварваща информация, която да предизвика повече поляци да посетят страната ни, разяснява за работата си Герчев. По думите му, полякът е ученолюбив и любопитен и пътува на драго сърце.

Поляците познават най-много българското Черноморие, отбелязва Ева Полак, шеф на туроператор, който води полски туристи у нас.

" Дори София и Пловдив за тях са непознати. Те не знаят, че България е една от най-старите цивилизации. Тук е " черна дупка ". Аз се удивлявам, че България, която има толкоз огромен капацитет, не прави нищо, с цел да е известна на света ", разяснява Полак. Според нея рекламата на страната ни е " срамежлива ".

" България е мръсна страна. Тези отпадъци на всички места – това е извънредно. Има къщи, които се разпадат. Стоят тук-там, където не би трябвало да ги има. Поляците вземат образец от Австрия. Преди години при нас беше като при вас, само че това беше преди 30 години. България е изостанала ", не пести рецензиите си Ева Полак, която е учила тук, обича България, само че споделя, че тези неща не ѝ харесват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР