Каква е последната информация за състоянието на словашкия премиер? Какви

...
Каква е последната информация за състоянието на словашкия премиер? Какви
Коментари Харесай

Има ли пропуски на личната охрана на Роберт Фицо и службите за сигурност

Каква е последната информация за положението на словашкия министър председател? Какви са претекстовете на нападателя? Има ли пропуски на персоналната защита на Роберт Фицо и службите за сигурност? Темата в студиото на NOVA „ Здравей, България " разясниха Иван Анчев, специалист по сигурност и Виера Христовова, публицист от Словашката национална телевизия.

Нападателят е на 71 години от град Левице. Той е публицист, образован човек и през вчерашния ден призна, че претекстът му е бил политически, показа Виера Христовова като информация за стрелеца. Според журналиста постъпката на нападателя може да се преглежда като „ деяние на човек, на който му е пристигнало до гуша ". Тя сподели, че от президентските избори при започване на април в страната се усеща разделяне. Новите промени, свързани с независимостта на държавната телевизия, статута на публицистите и прочие карат хората да се опасяват дали Словакия няма да се отдалечи от Европейския съюз, добави журналистът.

По думите на Виера Христовова „ повече от милион жители не са съгласни с решенията на държавното управление " и доста хора споделят възприятието на нападателя на премиера, че промените са „ угрозение " на Словакия и на демокрацията в страната.

Според специалиста по сигурност Иван Анчев има поредност от пропуски в защитата на премиера и от страна на службите за сигурност. За него „ безредните дейности на персоналната защита на Фицо са отблъскващ непрофесионализъм ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР