На този етап България няма да вземе участие в инициативата

...
На този етап България няма да вземе участие в инициативата
Коментари Харесай

Тагарев: На този етап България няма да участва в инициативата на ЕС за 155 мм снаряди за Украйна

На този стадий България няма да вземе присъединяване в самодейността на Европейски Съюз за неотложен трансфер на муниции с диаметър 155 милиметра, защото не разполага с такива оръдия, само че не изключваме опцията Европейската организация по защита да разпореди и на български компании производството на такива муниции. Това разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуване в пленарната зала за декларираното от него включване на България в самодейността на Европейския съюз за обезпечаване на 1 милион муниции и снаряди за Украйна и декларираната от страна на България подготвеност да приготвя бойни медици и санитари в помощ на Украйна. Изслушването е по искане на парламентарната група на Българска социалистическа партия. 

От Българска социалистическа партия желаеха детайлна информация за това по какъв начин тъкмо страната ни ще се включи в общата поръчка и изразиха притеснения, че с присъединяване си България може да бъде влечена във военния спор. 

" България няма да вземе присъединяване в даването на 155 мм снаряди, а по-скоро има подготвеност за произвеждане на муниции ", отговори министърът на защитата.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР