На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна

...
На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна
Коментари Харесай

ОДМВР-Сливен: Над 2200 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

На територията на ОДМВР-Сливен се реализира всекидневен надзор по пътна сигурност и се организират профилирани интервенции по надзор на скоростта, дееспособност, пешеходци и обичайните акции „ Лято ” и „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “. Активно се ревизира за приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции от водачите на МПС на територията на общинските центрове и дребните обитаеми места в региона.
За интервала от 8 до 14 септември на територията на ОДМВР-Сливен са установени 2247 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 134 актове за административни нарушавания и 2113 фишове, от които 1666 за скорост. Установени са петима водачи на МПС, използвали алкохол, като двама от тях са с индикатори на дрегера над 1,2 промила. Двама са използвали наркотични субстанции. Един е отказал да бъде пробван за приложимост на наркотични субстанции. Установени са петима неправоспособни водачи. За всички случаи са формирани актове и са формирани досъдебни производства.
На място при инспекция на пътя са връчени 96 наказателни постановления и ел.фишове.
За една седмица са извършени четири интервенции по метода широкообхватен надзор на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.
81 екипи са осъществили линеен надзор по автомагистрала „ Тракия ” и основните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.
Седмицата от 16 до 22 септември е оповестена за Седмица на детската пътна сигурност под надпис „ Лесно е да спасиш живот. Просто спазвай разпоредбите! “. 20 септември е разгласен от Европейската мрежа на службите на пътна полиция-ROADPOL, за Ден без жертви на пътя, когато е очакван 24-часов надзор по пътна сигурност.
По автомагистрала „ Тракия ” е обезпечено 24-часово дежурство. Следи се за съблюдаване на скоростта, рисково изпреварване и рисково държание от страна на водачите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР