На територията на област Хасково само за последния час от

...
На територията на област Хасково само за последния час от
Коментари Харесай

В област Хасково са възникнали нови огнища на пожари

На територията на област Хасково единствено за последния час от деня са зародили нови 4 огнища на пожари, заяви регионалната администрация в 14.30 ч.
 
Локално запалване е записано в село Младиново, община Свиленград, където е изгоряла плевня в частен двор и сухи треви в покрайнината на парцела. Пожарът е бил загасен в точния момент и няма заплаха за разпространяването му.
 
Екстремна заплаха от пожари в Хасковско

Също на дребна територия се е развил и пожар в сухи треви и шубраци до село Орешец, община Харманли. Стихията е била овладяна, няма заплаха за обитаемото място.
Засега не може да се оцени площта на пожара, който е избухал сред селата Княжево и Срем в община Тополовград. Натам са ориентирани четири екипа огнеборци, прецизират от администрацията. Има обаче подозрения, че този случай е тенденциозен, защото огънят е тръгнал по едно и също време от три разнообразни места.
 
Горят площи - пасища и широколистна гора и в землището на село Черничино, община Ивайловград.
 
И 34-ма военни от Хасково гасят пожара сред Маточина и Присадец

В същото време не престават напъните по преодоляването на огромния пожар до свиленградското село Маточина, който гори от обяд през вчерашния ден. Ситуацията там се усложнява от мощен вятър и високи температури, като за нея е осведомен регионалният шеф Станислав Дечев, а на място е шефът на РДПБЗН-Хасково комисар Николай Вълчев.
 
 БГНЕС, списък

Според представителя на регионалната администрация Нели Вълканова допустимо е в околните часове поради усложнената конюнктура да бъде призован Областен спешен щаб. По тематиката Почистване на пасища и селскостопанска техника предизвикали пожарите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР