На тази Коледа нека да отворим сърцата си и за

...
На тази Коледа нека да отворим сърцата си и за
Коментари Харесай

Община Трявна организира коледна кампания за животните в приюта

На тази Коледа дано да отворим сърцата си и за десетките безстопанствени животни, които също като нас хората се нуждаят от грижи, обич и топлота, с цел да живеят! Ежегодно в помощ на четирикраките ни любимци се явяват приятелите ни от приюта за безстопанствени кучета “Улични сърца ” в с. Глушка, с които работим и които с общи старания поставят всички нужни ветеринарни грижи за животните и намират в следствие приемни домове, където кучетата да бъдат настанени.  

Тази година, ние от Община Трявна взехме решение също да подкрепим тяхното благородно дело и да стартираме коледна акция в помощ на животните. Инициативата е ориентирана най-много към децата и младежите от всички детски градини и учебни заведения на територията на Община Трявна – ДГ “Светлина ”, ДГ “Калина ”, ДГ “Осми март ” – Плачковци, ОУ “Проф. Пенчо Н. Райков ”, ОУ “Васил Левски ” – Плачковци, СУ “Петко Р. Славейков ” и НГПИ “Тревненска школа ”, като главната цел е да се възпита още по-голяма обич и добрина у подрастващите и към животните към нас. Кампанията е обвързана и с 5 декември, когато е и Международния ден на доброволеца.  
Куче, осиновено след 14 месеца в подслон, беше върнато единствено след ден
Когато куче бъде осиновено от подслон, това нормално е причина за наслада и празнуване. Животните заслужават обич и внимание и се борят...

Заедно със своите родители, всички деца и младежи могат да вземат участие в Коледната благотворителна акция като занесат в детското или образователно заведение кучешка храна, лакомства, а за какво не и кучешки играчки, с които животните да се забавляват на воля в приюта. След 10 декември чиновници на Община Трявна ще посетят просветителните институции и ще съберат дарените помощи за кучетата в приюта “Улични сърца ”.  

Набирането на пакетите и/или консерви храна може да се извърши и на място в Община Трявна от всички заинтригувани жители, които също желаят да се включат в акцията. За повече информация по отношение на предаването на помощите за животните може да се обръщате към експертът “Връзки с обществеността ” в Община Трявна – Юлияна Цанева на тел: 089 441 4282 или на имейл адрес: [email protected]  

Всички събрани пакети с дарени кучешка храна, лакомства и играчки ще бъдат предадени на място в приюта “Улични сърца ” в с. Глушка, с което ще стоплим освен човешките сърца, а и тези на четирикраките най-хубави другари на индивида!

Още от ГАБРОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР