На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която присъстваха

...
На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която присъстваха
Коментари Харесай

Нови Сад официално бе обявен за Европейска столица на културата

На тържествена цермония в Сръбския национален спектакъл, на която участваха министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич и кметът на Нови Сад Милош Вучевич, нощес Нови Сад бе разгласен за Европейска столица на културата за 2022 година , заяви Танюг.

Титлата Европейска столица на културата тази година се отбелязва под мотото " За нови мостове " , като се чакат към 4000 културни събития и 400 планове.

На тържественото разкриване онлайн се включи еврокомисарят за нововъведенията Мария Габриел.

Премиерът Ана Бърнабич съобщи, че Нови Сад е център на творчеството и културата, град, в който през днешния ден има огромни задгранични софтуерни компании, проучвателен и развойни центрове.

Гражданите на Нови Сад получиха поздравления във връзка приемането на купата Европейска столица на културата и от космоса. Космонавтите от Роскосмос Антон Шкапрелов и Пьотр Дубров и космонавтът от Европейската галактическа организация Матиас Маурер се включиха онлайн от интернационалната галактическа станция по време на авангардния театър " Зенитеум:2022 " на основния градски бул. в Нови Сад и честитиха на Нови Сад оповестяването му за Европейска столица на културата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР