На стадионите в Испания ще има публика най-рано през следващата

...
На стадионите в Испания ще има публика най-рано през следващата
Коментари Харесай

В Испания няма да има публика по стадионите поне до края на годината

На стадионите в Испания ще има аудитория най-рано през идната година поради продължаващата пандемия от ковид, съобщи Хауме Рурес, който управлява испанската медийна група Медиапро, излъчваща дуелите от Примера дивисион. Рурес, чиято компания държи правата и за дуелите в Шампионската лига, предсказва завършек на колосалните суми, които в последните години бяха плащани за прехвърляния на футболисти.

Причина за прогнозите му е пандемията от ковид. Всички огромни спортни шампионати бяха спрени в международен мащаб заради разпространяването на новия вирус, макар че някои европейски футболни лиги, като немската Бундеслига, възнамеряват да се завърнат през идващия месец с мачове пред празни игрища. Испанските футболни акционери към този момент разискват по какъв начин и по кое време да стартират още веднъж да играят мачове в опит да завършат сезона и да избегнат евентуални загуби от над един милиард евро.

" Ще мине най-малко една година преди да има ваксина и не можем да изложим никого на заплаха. Няма метод да има обществено разграничаване, когато имате 20 хиляди почитатели на стадиона ", сподели той за испанската радиостанция Онда Серо. Испанският шампионат беше спрян през март, а иберийската страна е една от най-засегнатите от пандемията от Ковид-19. " Няма да стартираме 2021 година с аудитория по стадионите, в случай че учените по света не съумеят да изненадат всички и да излязат с налична ваксина преди този момент, което съгласно тях не е допустимо. Дори в случай че този сезон може да завърши, клубовете губят доста пари и те ще продължат да губят, в случай че не можем да имаме почитатели на стадионите. Няма да има доходи от билети. Това значи, че играчите няма да печелят толкоз доста и ще забележим края на тези луди трансферни суми. Това е позитивно, защото няма да имаме ръководители, които да хвърля толкоз доста пари ", добави Рурес. Ла Лига 27 кръг, петък 6 март  Алавес 1:1краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР