На срещата със земеделски производители от община Лесичово присъства кандидатът

...
На срещата със земеделски производители от община Лесичово присъства кандидатът
Коментари Харесай

Кандидат-депутати от ГЕРБ Пазарджик се срещнаха със земеделс...

На срещата със аграрни производители от община Лесичово участва претендентът за депутат и зам.министър на Земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева, инж. Валери Вълков и кметът на община Лесичово – Серьожа Лазаров.
Д-р Василева срещна производителите с това, че през последния мандат са контрактувани 13млн лв., както за аграрни производители, по този начин и за разнообразни общински планове в община Лесичово, включително ремонт на улици, създаване на спортна площадка и възобновяване на манастира „ Свети Николай “ в с.Калугерово. Зам.министър доктор Лозана Василева разяснява пред тях и опциите по стратегия за развиване на селските региони за вложения в земеделските стопанства. Мерките планувани по тази стратегия, които следва да се отворят включват вложения в
стопанства, в това число за земеделска техника за преправка, за дребни
стопанства и за млади фермери.
„ И за напред приоритет не престават да бъдат отглеждането на животни, бранш
плодове и зеленчуци и биологичното земеделие “, увери доктор Лозана Василева, като обясни в допълнение и това, че за дребни стопанства и млади фермери плановете ще се изготвят изцяло гратис от работа „ Съвети в земеделието “.
Инженер Валери Вълков, дружно със кмета инж. Серьожа Лазаров разискаха и въпроса за защитата на селскотопанската продукция от обири и злоумишлени дейности. Селскостопанските производители бяха посъветвани да търсят подпомагане на правоохранителните органи и локалната власт. Като образец беше посочена организацията по запазване на реколтата от грозде и ябълки.
Коментиран бе и въпросът за водопровода в село Щърково, след което се обясни, че има подготвена планова документи, както и позволение за градеж, следва да се посочи само метода на финансиране на плана.
" Правителството на ГЕРБ е обърнато с лице към хората, поддържа връзка директно с тях и ги чува, след което подхваща дейности за решение на съответните проблеми ", разяснява инж. Валери Вълков. В образец към казано от него беше даден удължаването на периода по Наредба 5 за паспортизация на сградния фонд и готовността на Правителството да финансира тази паспортизация поетапно.
Срещата мина в динамична среда с доста въпроси, а след нея всички – и претенденти за народни представители и земеделските производители, показаха удовлетворение и си пожелаха взаимно триумф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР