На среща между браншови организации и здравни власти се заговори

...
На среща между браншови организации и здравни власти се заговори
Коментари Харесай

Ограничения за неваксинирани: Какви мерки действат в Европа?

На среща сред браншови организации и здравни управляващи се заприказва за пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване.

Какви ограничения работят в Германия и Европа?

За да пазарувате в магазин от първа нужда в Германия важат единствено рестриктивните мерки за носене маски и съблюдаване на отдалеченост. Дотук с идентичните условия за имунизирани и неимунизирани.

Собствениците на заведения и отговарящите за културни институции, да вземем за пример, имат нелек проблем пред себе си.

Много от федералните провинции им дадоха опцията да избират сред по този начин наречения 2Г или 3Г модел. С елементарни думи това значи следното - в случай че се придържат към 3Г модела могат да посрещат посетители, които са ваксинирали, преболедували или с отрицателен тест. Ако изберат 2Г правилото, то тогава ще позволяват единствено имунизирани и преболедували, маски и отдалеченост ще отпаднат, а дадения обект ще може да работи на цялостен потенциал.

Междувременно стана ясно, че от октомври Германия ще спре да изплаща обезщетения на неимунизирани служащи, на които се постанова да се подложат на карантина след положителен тест, завръщане от страна с високо разпространяване на Корона вирус или след контакт със болен. От октомври също стават и платени тестванията за kоронавирус.

От 15 октомври всички работещи в Италия, както в публичния, по този начин и в частния бранш, са длъжни да имат „ Зелен пропуск “ т.е. да са имунизиран или с отрицателен тест. В противоположен случай ще бъдат уволнени.

Работодателите, които не управляват статута на своите чиновници, ще бъдат глобявани с до 1500 евро. Задължението за имунизиране първо беше въведено за работещите в здравния бранш.

И във Франция имунизациите за здравните служащи са наложителни. Само ден, откакто мярката влезе в действие, бяха съкратени 3000 неимунизирани медицински чиновници. Страната не възнамерява облекчение на условието за здравните пропуски, доказващи имунизация, преболедуване или негативен тест. Те са в действие от юли и разрешават влизане в питейни заведения, заведения за хранене и спортни обекти. Мерките провокираха всеобщи митинги.

Работодателите в Гърция имат право да изискват от своите служащи до два теста за Коронавирус седмично. Неваксинираните си ги заплащат сами. От началото на месеца здравните чиновници са задължени да се имунизират. Като част от новите ограничения, единствено имунизирани клиенти се позволяват в питейни заведения, кина, театри и други затворени пространства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР