На снимката: Володимир ЗеленскиОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в

...
На снимката: Володимир ЗеленскиОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в
Коментари Харесай

Литовски министър се шегува с рождения ден на Путин, стотици тела са открити в Харков след напускането на руснаците

На фотографията: Володимир Зеленски
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Днес се отбелязва рождения ден на съветския президент Владимир Путин. Събитието не остана неусетно от Арвидас Анусаускас, министър на защитата на Литва. Той саркастично написа в Туитър, визирайки известните срещи на Путин със международни водачи на безпределно дълга маса, които се трансфораха в мотив за смешки по целия свят. В туийта си той споделя, че съветският президент е получил подарък „ нова маса и бинокъл “, и че в негова чест „ литовците събират пари за „ фойерверки “ ‘ “.

Today Putin on the occasion of his birthday was given a new table and binoculars for communicating with visitors. Lithuanian people are raising money for some “fireworks ”.

— Arvydas Anušauskas (@a_anusauskas)

Стотици тела са открити в Харков след напускането на руснаците
В североизточния регион на Харков, където украинските сили си върнаха огромна част от територията през септември, след напускането на съветските войски бяха открити телата на 534 цивилни, в това число 19 деца, заяви Сергей Болвинов от Националната полиция в Харков. Общата численост включва и 447 тела, открити в Изиум, оповестява Ройтерс. Освен това, съгласно него следователите са разкрили доказателства за 22 пространства, употребявани като „ стаи за мъчения “. 

Олег Синегубов, губернатор на Харков, разгласява в Telegram, че през последните 24 часа осем души са били приети в болница в района вследствие на съветски обстрел, а 47-годишна жена е била ранена, откакто стъопила на мина в региона на Изюм.Той още веднъж предизвести жителите за рисковете, като напомни, че „ минните полета, оставени от врага, са големи “. 
Зеленски: Украйна си връща по 500 квадратни километра територия на седмица
Победите на Украйна в южния район Херсон са част от поредност провали за руснаците, подкопаващи изказванието на Кремъл, че е анексирал към 20% от Украйна.

„ Повече от 500 квадратни километра са освободени от съветските окупатори единствено в региона на Херсон от началото на октомври “, разгласи президентът Володимир Зеленски в нощното си послание.

Отвоюваната територия е дом на десетки градове и села, които са били окупирани от съветските сили в продължение на месеци, сподели говорителката на командването на южната войска Наталия Гуменюк.

Припомняме, че Херсон, район с почти предвоенно население от към един милион души, беше високомерен бързо и елементарно от войските на Москва след нахлуването им на 24 февруари.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР