Масивната безпилотна подводница Manta Ray на американската армия премина първия

...
Масивната безпилотна подводница Manta Ray на американската армия премина първия
Коментари Харесай

Масивната безпилотна подводница Manta Ray на американската армия премина първия си морски тест

Масивната безпилотна подводница Manta Ray на американската войска мина първия си морски тест, оповестява.

Безпилотният първообраз, подходящо наименуван „ Manta Ray “, приключи „ пълномащабно тестване във вода “ край крайбрежията на Южна Калифорния през февруари и март, сподели изследователското звено на Пентагона, Агенцията за напреднали проучвателен планове на защитата (DARPA).

Manta Ray, издигнат от отбранителния реализатор Northrop Grumman, е подводно транспортно средство без екипаж, вид дрон, който всъщност може да действа като торпедо или дребна подводница, само че може да служи и като мина.

Според DARPA, петгодишната стратегия Manta Ray се стреми да построи „ нов клас UUV с дълга дълготрайност, с огромен обхват и с потребен товар “, които могат да работят в разнообразни морски среди по света. В реалност не се уточняваше по-подробно функционалността.

Тестовете по-рано тази година оцениха другите режими на задвижване и ръководство на Manta Ray - неговата плаваемост, витла и контролни повърхности - до момента в който е потънал в морето.

„ Нашето сполучливо, пълномащабно тестване на Manta Ray удостоверява готовността на транспортното средство да премине към интервенции в действителния свят, откакто е бързо съединено на полето от модулни подсекции “, сподели в изказването Кайл Уорнер, програмен управител на DARPA за Manta Ray.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР