Властите на Република Сърбия отдадоха почит на загиналите при стрелбата

...
Властите на Република Сърбия отдадоха почит на загиналите при стрелбата
Коментари Харесай

Сърбия почете паметта на загиналите при стрелбата в училище в Белград преди година

Властите на Република Сърбия отдадоха респект на починалите при стрелбата в учебно заведение " Владислав Рибникар " в центъра на Белград преди година, оповестява.

Както показва медията, родители, родственици и другари на жертвите се събраха пред постройката на учебното заведение, с цел да положат цветя и възпламенят свещи в памет на убитите деца и защитата на учебното заведение. Сръбският президент Александър Вучич и членовете на новото държавно управление, водено от Милош Вучевич, също отдадоха респект на починалите при стрелбата.

„ Преди тъкмо една година пристигна последната учебна заран за нашите девет ангела и индивида, който се грижи за тях и ги обгрижваше като татко. Измина една година от невиждана покруса, оставила незабравим белег в душата на цялата страна, само че болката, неверието и неизмеримата горест не са минали “, написа Вучич в Instagram.

На 3 май 2023 година младеж стреля по свои връстници в учебно заведение в центъра на Белград. В резултат на стрелбата са убити 10 души - 9 възпитаници и 1 охранител. Според известия в сръбските медии 13-годишно момче е пристигнало в образователно заведение с два револвера и коктейли Молотов. По-късно Вучич сподели, че стрелецът ще бъде настанен в психиатрична болница, защото не може да носи наказателна отговорност заради младата си възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР