На съвещание, посветено на развитието на изкуствения интелект, руският президент

...
На съвещание, посветено на развитието на изкуствения интелект, руският президент
Коментари Харесай

Путин: Имаш ли монопол при изкуствения интелект, ставаш световен лидер

На заседание, отдадено на развиването на изкуствения разсъдък, съветският президент Владимир Путин означи значимостта на развиването на технологията, която разрешава да се взимат бързи решения и да се увеличи успеваемостта на ръководството, съобщи ТАСС и Българска телеграфна агенция.

"Механизмите на изкуствения разсъдък обезпечават в действително време бързо взимане на оптимални решения въз основа на разбор на великански размери от информация, което дава големи преимущества в качеството и успеваемостта ", акцентира президентът.

"Ако някой успее да си обезпечи монопол в региона на изкуствения разсъдък, следствията ще са ясни за всички - той ще придобие международно владичество ", добави Путин.

"Борбата за софтуерно водачество, най-много в региона на изкуствения разсъдък, към този момент стана поле за световна конкуренция. Скоростта на основаването на нови артикули и решения нараства в геометрична градация " съобщи президентът.

Руският държавен глава акцентира, че тази сфера е една от основните в софтуерното развиване, доколкото тя ще дефинира бъдещето на целия свят. По думите му сходни разработки нямат аналог в историята по своето въздействие върху стопанската система, продуктивността на труда, успеваемостта на ръководството, образованието, опазването на здравето и всекидневието на хората. Путин подсети, че доста страни към този момент са приели лични тактики за развиване на изкуствения разсъдък.

"И ние, естествено, би трябвало да подсигуряваме софтуерен суверенитет в областта на изкуствения разсъдък, което е най-важното изискване за устойчивостта на нашия бизнес и стопанска система, за качеството на живота на съветските жители, за сигурността и отбранителната дарба на страната ", съобщи съветският водач и добави: "Става дума освен за логаритмите за обособени, тясно профилирани задания, трябват ни точно универсални решения, чието потребление дава оптимален резултат, освен това във всеки бранш ".

Руският президент посети учреденото от Сбербанк учебно заведение за програмиране, където се срещна с разработки в региона на изкуствения разсъдък. В началото на ревюто го приветства цифровият аватар на Сбербанк, основаната в Русия благодарение на изкуствен интелект виртуална телевизионна водеща на име Елена.

Путин се срещна също и с разработки за образно различаване на лица и обекти на компанията "Вижън лабс ", със системи за разбор на транспортните потоци в Москва и технологии за търсене на обвинени лица на оживени обществени места.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР