На САЩ им привършват парите и оръжията, за да подкрепят

...
На САЩ им привършват парите и оръжията, за да подкрепят
Коментари Харесай

Заради Украйна Америка остава без оръжие

На Съединени американски щати им привършват парите и оръжията, с цел да поддържат Украйна. За да позволи въпроса за финансирането на режима в Киев, Байдън изиска 40 милиарда $. Е, отпечатването на няколко нови тона рязана зелена хартия не е проблем за американците. Но няма да се получи с оръжията.

Американските ресурси от стратегически оръжия, готови при положение на война със сериозен зложелател, се изчерпват и няма да се попълнят бързо. „ Войната в Украйна изтощава американския боеприпас. Западните съдружници имат избор: да изпратят повече оръжия в Киев или да оставят ресурси за лична отбрана “, сподели Хал Брандс, професор в университета „ Джон Хопкинс “ в Съединени американски щати.

Една трета от всички ресурси от противотанкови ракети “Джавелин” към този момент са изчерпани. Имайте поради, без видимо влияние върху оперативно-тактическата конюнктура в театъра на военните дейности.

Съединени американски щати не могат да доставят на Украйна повече противотанкови ракети, " без да оставят личните си арсенали съществено изчерпани и може да отнеме месеци или даже години, с цел да усилят доста тяхното произвеждане ", съгласно “Блумбърг”.

През последните 20 години американската противовъздушна защита видимо рухна. Производството на “Джавелин” в Америка се срина от 10 000 на 2 000 броя годишно. Ще са нужни години, с цел да се усили производството. Докато Америка се концентрира върху доставката на оръжията си в Украйна, военните анализатори „ учат уязвимата и остаряла ракетна база на Америка, като размишляват върху провокациите на подготовката на остарели индустриални мощности за посрещане на непредвидени потребности от военновремево произвеждане “. Малко хора осъзнават, че противотанковите ракети “Джавелин” и зенитните ракети “Стингър” се поддържат от остаряла и ненадеждна индустриална инфраструктура, цялостна с евентуални уязвимости и проблеми с доставките.

Така фабриката за произвеждане на бойни глави за “Стингър” и “Джавелин” в град Мидълтън в щата Айова е издигната през 1941 година и от този момент в никакъв случай не е осъвременена и не е получила нито цент инвестиция. Компанията необятно употребява ръчен труд, потреблението на нови индустриални технологии е невероятно. След поредност от повреди и детонации централата стартира да се реконструира, само че тази работа няма да завърши скоро.

Още по-лошо е ситуацията със самите “Стингър”. Корпорация “Рейтеън”, която ги създава, оповестява, че през последните 18 години Пентагонът не е купил нито един “Стингър” от тях. Много съставни елементи за тези ракети към този момент не се оферират на пазара, тъй че даже физическата опция за подмяна на съвсем две хиляди “Стингър”, изпратени в Украйна, сега не е допустима. Главният изпълнителен шеф на софтуерния отдел на “Рейтеън” Грег Хейс споделя, че компанията би трябвало да преработи електрониката и главата за самонасочване на ракетата и не чака Пентагонът да направи поръчки за попълване на доставките на “Стингър” тази година.

Хелън Лорд, върховен чиновник на Министерството на защитата на Съединени американски щати, счита, че обстановката със “Стингър” е даже по-лоша, в сравнение с я рисува шефът на “Рейтеън”. Една четвърт от всички ресурси от тези комплекси към този момент са изпратени в Украйна. „ Това е сериозна опасност за нашата сигурност “, споделя тя. Според нея Пентагонът няма да може да попълни запасите от ракети " през идващите няколко години ". Хелън Лорд счита, че Америка ще се нуждае от най-малко пет години, с цел да възвърне запасите от противотанкови ракети “Джавелин”. Главният изпълнителен шеф на Съвета за професионални услуги Дейвид Берто се съгласява, като означи, че Пентагонът не е подписал нито един контракт през последните два месеца за попълване на запасите от оръжия и военно съоръжение, които са станали нищожни заради поддръжката за Украйна.

Отбранителното лоби на Съединени американски щати в този момент сълзливо моли Държавния департамент за незабавни ограничения за стимулиране на военно-промишления комплекс. Сенатор Ричард Блументал, демократ от Кънектикът, прикани администрацията на Байдън да наложи Закона за военното произвеждане, като споделя, че запасите от оръжия са свършили: „ Изгубихме доста време. Шкафът е празен. " „ Пригответе се за ракетен апетит при положение на борба с огромна мощ “, предизвестява проф. Хал Брандс американското държавно управление. Той признава, че администрацията на Байдън не е била готова Украйна да харчи американски оръжия с такава скорост: „ Президентът Джо Байдън в никакъв случай не е възнамерявал война като тази – с голям разход на муниции и интензивно привършване на основни военни ресурси “, счита професорът. Според “Блумбърг” ВСУ губят всеки ден седмични доставки на оръжия и муниции. Тоест, съгласно изчисленията на стратезите на Пентагона количеството оръжия, което би трябвало да е задоволително за сполучлива защита за една седмица, се изстрелва (или унищожава от съветската армия) за един ден. И самодейността към момента е на страната на съветската войска.

Анализаторите на “Блумбърг” са принудени да признаят, че по-голямата част от американските оръжия се унищожават от точно насочвани ракетни удари на съветските сили. Това слага страните от НАТО пред сложен избор: да усилят доставките за Украйна или да ги лимитират, тъй че да им остане най-малко нещо за лична отбрана, т.е. ца директен боен спор с Русия или Китай. Освен това, поради хода на боевете в Украйна, Съединени американски щати няма да устоят сходен спор, заключва списание “Нешънъл Интерест”.

В последна сметка: два месеца местен спор в Украйна изтощиха въоръженията на груповия Запад. Страните от НАТО единомислещо отхвърлят да изпращат съвременни оръжия в Украйна, като за задачата изкупуват ресурси от остарели руски оръжия по целия свят. Здравият разсъдък на администрацията на Байдън е под въпрос, откакто харчи астрономически суми и пуска нищожни оръжия и първични материали в Украйна, когато стопанската система на Съединени американски щати към този момент навлиза в криза. Освен това всички тези разноски нямат ни минимален смисъл, защото всички оръжия, доставени на Киев, са унищожавани, а съветската войска към момента има стратегическа самодейност.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР