На събитието Investor Day 2023 Илън Мъск демонстрира хуманоидните роботи

...
На събитието Investor Day 2023 Илън Мъск демонстрира хуманоидните роботи
Коментари Харесай

Ето как роботите на Tesla сглобяват самите себе си

На събитието Investor Day 2023 Илън Мъск показва хуманоидните роботи Optimus, за които теоретично говореше преди няколко години. За относително къс интервал от време, в случай че се съди по оповестеното видео, Мъск е съумял да направи голям скок: от хрумвания и чертежи до роботи, които много мощно наподобяват на хора, а и ръцете им са с пръсти, които мощно наподобяват на човешките.

Tesla сподели съвсем подготвен модел още през 2022 година А в този момент на онлайн обществеността бяха показани два робота, които сглобяват трети. Но да се каже „ сглобяване “ не е напълно вярно. Във видеото се вижда по какъв начин единият от роботите подава ръка на другия, а последният на собствен ред я прикрепя благодарение на специфична сглобка към „ новороденото “ – новият робот. Видеото приключва по много прочувствен метод, като роботите се възхищават на своята фамилна фотография на стената.

Всичко това много доста припомня на паметния филм на Джеймс Камерън. Но Илън Мъск съобщи, че неговите роботи в никакъв случай няма да се трансфорат в нещо сходно на Терминатора, тъй като в тях за заложени редица доста твърди ограничавания. Моделите Optimus не могат да се придвижват със скорост над 8 км/ч и повдигат и реалокира товари с тегло над 20 кг. Но ето, че се развъждат, макари и по един прекомерно механистичен метод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР