„На руската инвазия в Украйна и безпрецедентният натиск, който Русия

...
„На руската инвазия в Украйна и безпрецедентният натиск, който Русия
Коментари Харесай

Петков: Икономическият шантаж на Кремъл няма да успее

„ На съветската инвазия в Украйна и невижданият напън, който Русия ни оказва сега посредством прекъсването на газовите доставки, ние страните в свободна и демократична Европа можем да се противопоставим само дружно. Икономическият шантаж на Кремъл против моята страна и Европейски Съюз няма да успее. Ще се противопоставим.Днешното събитие е доказателство за това”, съобщи министър председателят Кирил Петков, който участва на старта на градежа на терминала за полутечен природен газ в Александруполис.

„ Обединени от обща визия и подкрепени от европейските институции, България и Гърция поставят началото на градежа на плаващия терминал за полутечен газ - план, който ще промени енергийната карта на целия регион”, сподели Петков.

„ Скъпи другари, за мен е същинско наслаждение да бъда с всички вас на откриването на този терминал. Войната на Русия в Украйна сътвори обстановка на необходимост, само че и на единение в Европейски Съюз. Трябва да изградим нашия европейски суверенитет, би трябвало да изградим нова енергийна самостоятелност. За всички е ясно, че ние дружно можем да реализираме промяната”, съобщи Шарл Мишел.

„ Много малко хора повярваха на този план преди време. Аз също бях песимистичен. Но в този момент съм доста признателен, че ще можем да осигурим огромно количество природен газ. Това, което би трябвало да се случи, е да се ускори инфраструктурата”, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.

„ Това е историческо събитие за целия район в региона на енергетиката. Това е план за енергийна самостоятелност и устойчиво и непрекъснато доставяне с полутечен газ, в едно извънредно спешно време”, съобщи македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Северна Македония резервира част от потенциала на бъдещия терминал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР