На разгорещен дебат между режисьорът Андрей Слабаков и доц. Иво

...
На разгорещен дебат между режисьорът Андрей Слабаков и доц. Иво
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: Повечето в БСП са джендъри

На развълнуван спор сред режисьорът Андрей Слабаков и доцент Иво Инджов, специалист по медийни връзки във Великотърновския университет станаха очевидци феновете на предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Темата, по която спориха беше дали би трябвало да приемем Истанбулската спогодба. Какво тъкмо е потребно в Истанбулската спогодба, което не се съдържа в европейското законодателство?, попита режисьорът Андрей Слабаков.

„ Всички сме срещу насилието против дами, само че приемането й с нищо няма да помогне. Не мога да схвана за какво тя е толкоз сексистка и пази единствено дамите? Каква е разликата от това да набия жена си у дома и на улицата? Защо вкарвате половата ориентировка тук?, чуди се режисьорът.

„ Не е правилно, че конвенцията не е получила поддръжка. Получи се неточност в превода. Има доста заблуди към тълкуването на Истанбулската спогодба и се употребяват за политическа агитация, съобщи от своя страна доцент Иво Инджов.

„ Законът за отбрана от дискриминация го има, за какво да не приемем и това? “, продължи да пита Слабаков. Доцентът му отговори, че това се постанова, тъй като към този момент има обществени функции на пола. „ Половете са два и толкоз. Не може майката да е с брада до кръста или да има чурка?, безапелационен бе Слабаков.

„ За всеки естествен човек половете са два “. По думите му група европейски педофили се пробват да прокарат тези текстове и у нас. „ Няма нищо ужасно в Истанбулската спогодба “, акцентира Инджов. Слабаков не се съгласи. „ Какво е това обществен пол? “, попита режисьорът.

„ Това е обществената роля на пол, която се разграничава от пола “, посочи Инджов.В поддръжка на думите си преподавателят прибягна до статистиката. „ 350 000 българи считат, че е обикновено да се удари жена. 1/4 от българките са били жертва на принуждение “, напомни Инджов.

Слабаков избухна и сподели, че задачата на всичко това е да се откраднат едни милиони, както с ромското включване. „ Ще се преглеждат нестериотипните функции на пола. Конвенцията е нещо като философия, дава към този момент политическа линия на тези течения “, посочи доцентът.

„ Кой е определил тези стериотипи - мъжът си е мъж, дамата си е жена “, акцентира Слабаков. „ Нали за насилието над дами и деца приказваме? “ „ Явно сте съперник на джендър идеологията “, отвърна го Иво Инджов.

„ Това не е главният проблем на този спор, само че по този начин се случи. Най-добре се възползва Българска социалистическа партия от тази спогодба. Г-жа Нинова яхна метлата и в този момент ще прави референдум, в случай, че техните депутати са я подкрепили. Ето защо се употребява Истанбулската спогодба “, възмути се Инджов.

Тук Слабаков също избухна: „ Българска социалистическа партия извъртя извънредно селски номер с Истанбулската спогодба. Българска социалистическа партия са за тази Истанбулската спогодба, защото множеството от тях са джендъри. Вие вярвате ли, че Вигенин е срещу тази спогодба? Тази спогодба ще мине и Българска социалистическа партия ще си измие ръцете “, предвижда Слабаков. „ Дано се организира една смислова полемика “, приключи доцент Инджов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР